Zöldségtermesztők szövetsége körvonalazódik

(0 Szavazat)54 megjelenítés

Érdekszövetség alakítására ösztönzi a zöldségtermesztőket Hargita Megye Tanácsa.  Ennek érdekében tartottak megbeszélést március 26-án Alsóboldogfalván a Székelykeresztúr környéki gazdák és a megyei önkormányzat kezdeményezésére a Domus Alapítvány székhelyén, megyei elöljárók, polgármesterek és gazdálkodók részvételével. Koncz István, az alapítvány vezetője bemutatta tevékenységüket, majd a jelenlevőket a Domus telephelyének pincéjébe invitálta, amelyet a létrejövő szövetkezet számára ajánlott fel. Benedek Alpár, a csíkkozmási Burgocom Ciuc mezőgazdasági szövetkezet ügyvezetője beszámolt a kozmási önkormányzat és a megyei tanács összefogásával elért eredményekről, ami jó példa lehet a Székelykeresztúr környéki gazdák számára is.


„Ahhoz, hogy megoldhassuk a termelők értékesítési gondjait, a kis-  és nagygazdálkodók összefogására van szükség – mondta Becze István megyei tanácsos. – Célunk olyan piacot találni számukra, hogy a termelés nyereséges lehessen, és a gazdák ne a föld után kapott támogatásokból tengődjenek. Több üzletlánccal is tárgyaltunk, és meglátásunk szerint lenne igény az itt megtermelt zöldségre is, de ahhoz, hogy helytálljunk a piacon, közös marketingre és logisztikára van szükség.”
Kelemen Margit és Péli Levente, Hargita Megye Tanácsa fejlesztési igazgatóságának munkatársai  a gazdák összefogását szorgalmazták, és arra kérték a jelen lévő Rafai Emilt és Furi Mózest, Székelykeresztúr, illetve Újszékely polgármesterét, hogy karolják fel a kezdeményezést, és vállaljanak részt a szövetkezet megalakításában. A taálkozón jelen voltak Benyovszki Lajos és Pálffy Domokos megyei tanácsosok is.
A megbeszélések hamarosan folytatódnak, és a megyei tanács szakemberei végigjárják a Székelykeresztúr környéki falvakat, hogy ismertessék a gazdálkodókkal a szövetkezetbe tömörülés előnyeit.
 
Csíkszereda, 2010. március 26.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774