Zöldenergia-források a Tuborg Greenfest Félsziget Fesztiválon

( Szavazat)34 megjelenítés
A Hargita Megye Tanácsa keretében működő Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat idén először jelentkezik a Félsziget Fesztiválon saját sátorral. Célunk az alternatív energiaforrások ismertetése és szemléltetése előadások és különböző érdekes kísérletek által. A nap, szél és víz segítségével előállított energia köztudottan egyre népszerűbb világszerte, ám korántsem annyira elterjedt, mint ahogyan azt szennyezett környezetünk megkívánná. Az alternatív energiák előállítása pedig nagyon egyszerű és nem is költséges. Ennek bebizonyítására és szemléltetésére vállalkozunk az Energia sátorban, amelyet a Félsziget Fesztivál minden napján felkereshetnek az érdeklődők.
 
Programunk széles választékot kínál, és minden korosztály számára érdekes lehet. A vállalkozó kedvűek nap mint nap különböző kísérletek segítségével próbálhatnak a vízből áramot előállítani, a fesztiválozók feltölthetik nálunk mobiltelefonjukat napenergia felhasználásával, ezenkívül mindenki próbára teheti ismereteit egy rövid kvízjátékban is, melyen a legjobb eredményeket elért látogatókat díjazni is fogjuk. A nap folyamán bemutatjuk a napenergiás rendszerek működését is, az érdeklődők láthatnak majd napkollektort is, és megérthetik annak gyakorlati működését. Azok, akiket komolyabban is érdekel az alternatív energiák előállításának és felhasználásának kérdése, hétvégén naponta 12 órás kezdettel meghallgathatnak egy-egy rövid előadást, melyeket a szakterülettel foglalkozó fiatalok tartanak majd.
Az Energia sátor csütörtöktől vasárnapig 11 és 17 óra között várja a Félsziget Parkban mindazokat, akik ki szeretnék próbálni az alternatív energiák előállításának módjait, illetve jobban meg szeretnék ismerni azok működését.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774