XXI. Megyei Farsangbúcsúztató Csíkcsicsóban

( Szavazat)67 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ, illetve ez alkalommal a Csíkcsicsói Polgármesteri Hivatal és számos helyi szervezet február 9-én, szombaton huszonegyedik alkalommal tartotta meg a Hargita megyei települések hagyományőrző csoportjainak közös farsangbúcsúztatóját Csíkcsicsóban. Az esemény szerves részét képezte a Farsangi vigasság Hargita megyében rendezvénysorozatnak. 
 A házigazda Csíkcsicsói Hagyományőrző Csoporton kívül még tizenkét csoport vett részt az eseményen, Alsósófalva, Csíkborzsova, Csíkszentsimon, Csíkmenaság, Csíkszentdomokos, Csíkszentkirály, Kászonaltíz, Gyergyóditró, Gyergyóremete, Gyergyószárhegy és Szentegyháza hagyományőrzői voltak jelen.
– A mai napon községünk a farsangi rendezvények megyei, illetve székelyföldi középpontja, ami felemelő, megtisztelő, de egyben felelősséggel járó kihívás. A farsang a bolondozás, mulatozás időszaka – mondta köszöntőbeszédében a házigazda Becze Attila, Csíkcsicsó polgármestere.
Tánczos Barna szenátor az anyanyelvápolás, a néphagyományok őrzése és továbbadása, valamint történelmünk ismeretének és szimbólumaink megtartásának fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelten üdvözölte a központi sajtó képviselőit, akik a megyei tanács meghívására látogattak két napra Hargita megyébe.
– Bukarestből jöttek ide, hogy megnézzék, hogyan mulatunk mi, és jó hírünket vigyék szerte az országban. Abban bízom, hogy ma lesz egy kicsi vigasság, egy kicsit elfeledjük azokat a gondokat és problémákat, amelyekkel nap mint nap találkozunk. Higgyék el, hogy vállvetve, egymás mellé állva túl tudunk lépni bármin, ami ellenünk történik – emelte ki a tanácselnök, aki köszönetet mondott a rendezvény szervezőinek és a hagyományőrző csoportoknak. Számukra emléklapot nyújtott át közösen Ádám Gyula fotográfussal, a Hargita Megyei Kulturális Központ munkatársával. Hangsúlyozta: – A jókedvnek Székelyföldön mindig is helye volt, a hagyományőrzésnek ugyancsak helye van, és szokásainkra, szimbólumainkra, zászlóinkra mindig szükség van!
A hagyományőrző csoportok bejárták Csíkcsicsó majd minden szegletét, eltemették szimbolikusan a telet, amit nagy mulatság követett a művelődési házban.
 
Csíkszereda, 2013. február 10.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774