XI. Pedagógusok Fóruma Besztercén

( Szavazat)54 megjelenítés
Csík Terület Ifjúsági Tanácsa közösen Hargita Megye Tanácsával az elmúlt években már 10 alkalommal szervezte meg a Pedagógusok fóruma elnevezésű programot a Csíki-medencében. A program sok éves fennállása alatt számos visszajelzést kaptunk a résztvevőktől az akció gyakorlati hasznát, szakmai jelentőségét illetően. 
 Ennek hatására, úgy döntöttünk, hogy a fórum földrajzi kereteit kibővítjük, ezáltal is minél szélesebb körben tudjuk segíteni a nevelői-oktatói munkát. Egy másik fontos tényező, mely hatására közeledni kívánunk a szorványtelepülésekhez, Hargita Megye Tanácsának az Összetartozunk szorványprogramja keretén belül felállított célkitűzései. Mint tudjuk, az intézmény az erdélyi magyar szórványközösségek megmaradása és fejlődése iránt sajátos felelősséggel viseltet. Ennek érdekében intézményesített kapcsolatokat alakított ki Beszterce-Naszód és Temes megyék, valamint Aranyosszék magyar közösségeivel. A szorványban és a székelyföldön tevékenykedő pedagógusok és tanintézmények jelentik az egyik legtermékenyebb táptalajt a tömbmagyarság és a szorványtelepülések közötti viszony felvirágoztatására, hiszen ők azok, akik a jövő nemzedékét nevelik, alakítják, munkájuk révén erősíthetik identitás- és magyarságtudatukat.
 
A félévente megrendezésre kerülő fórum célja a pedagógusok munkájához támpontokat nyújtani az oktatói munka során felmerülő nehézségek kiküszöbölésében, megoldásában. A felettébb hasznos előadásokon és workshopokon túlmenően a pedagógusoknak lehetőségük nyílik az egyéni szakmai tapasztalatok megosztása, személyes és szakmai kapcsolatok kialakítására is.
 
A szakmai találkozó korábbi kiadásain már vettek részt különböző szorvány településeken tevékenykedő pedagógusok is. Idén, a XI. Pedafórum helyszíne Beszterce lesz, ezáltal is közelebb hozva a programot a szorványban dolgozó fiatal nevelőkhöz. A szakmai találkozóra 2010. november 26-28. között kerül sor a besztercei Diana Hotelben.
 
A tervezett program: november 26-án, pénteken du. indulnak a csíki pedagógusok és estére érkeznek Besztercére. Szombaton de. 10 órától megnyitó, ezt követik a szakmai előadások, délután csoportos foglalkozások, tematikus műhelyek, work-shopok, este pedig táncház és buli. Vasárnap de. közös kirándulás a környékbeli nevezetességekhez, majd ebéd és hazaindulás.
 
A program megvalósításában besztercei partnerszervezetünk a Bethlen Egyesület, mely a helyi szervezésben vállalt nagy szerepet.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774