Villanyáram Deákpatakán

( Szavazat)39 megjelenítés

Elkészült  Hargita Megye Tanácsának Villamosítás Hargita megye villanyhálózattal nem rendelkező településein elnevezésű programjából Gyergyótölgyes Deákpataka elnevezésű falurészének közvilágítási rendszere, amelyet június 15-én avattak fel. 

 

– A mintegy 50 000 lej összértékű beruházást saját költségvetéséből, illetve az adó és a TVA visszaosztásból származó alapokból valósította meg Hargita Megye Tanácsa. Az ebből az összegből felállított 16 darab villanyoszlop és közvilágítási elem révén 11 olyan háztartáshoz jutott el a villanyáram, amely a 21. század elejéig nélkülözte azt  – részletezte Borboly Csaba.

Az avatáson Toader Ungureanu, Gyergyótölgyes polgármestere elmondta, fontos lépést jelent a beruházás a térség gazdaságai számára, amelyek ezúttal közelebb kerültek ahhoz, amit modern társadalomnak nevezünk. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a vezetékes villanyáramot még mindig nélkülözik a Nagyrez térségében.

A polgármester szavait kiegészítve Csibi László alpolgármester elmondta, hogy bár még csak köztéri világításról van szó, és a végleges cél, azaz a lakosok rácsatlakozása a rendszerre csak ezután következik, mégis nagy előrelépés, hiszen az itt élők önerőből nem tudták volna elérni mindezt.  – Sokan feladták és elköltöztek innen, de remélem, hamarosan viszontláthatjuk őket – mondta az alpolgármester.

A gazdaságok a következő hónapokban csatlakoznak a rendszerre, miután Hargita Megye Tanácsa átruházza a befektetés tulajdonjogát a helyi tanácsra, amely az elektromossági vállalattal együttműködve fogyasztói szerződések alapján vezeti be az áramot a háztartásokba.

Az avatóünnepséget megelőzően Borboly Csaba a polgármesteri hivatalban egyeztetett a helyi előljárókkal a térséget érintő aktuális problémákról, illetve ellátogatott a Tölgyesi Pszichiátriai Kórházba is. Ez utóbbiban megtekintette a betegek jobb ellátását és gyógyulását segítő, megyei tanácsos alapokból felszerelt fűtésrendszer és egy terápiás szerepet betöltő üvegházból, illetve gombatermesztőből álló egység működését.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774