VI. Csángó Túrós Puliszka Fesztivál Hidegségen

( Szavazat)268 megjelenítés
Hatodik alkalommal szervezték meg a Csángó Túrós Puliszka Fesztivált augusztus 27-28-án Hidegségen a Fatányéros és Csángó Panzió udvarán Hargita Megye Tanácsának támogatásával.
 
Az immáron hagyománnyá vált rendezvény első napján, szombaton offroad, valamint bicikli túra és ügyességi versenyekre várták a résztvevőket, a gyerekek, fiatalok számára kézműves műhelyeket, ügyességi játékokat szerveztek illetve este a szórakozni vágyók mulatós és könnyűzenei koncerteken vehettek részt.
Vasárnap reggel indult idén is a Fatányéros Panziótól a 32-es határvadászok emléktúrája Csíkszenttamásig, amely emléket kíván állítani a II. világháborúban a Gyimesi-szorost védő hősöknek.
Délelőtt 10 órától indult a túrós puliszka főzőverseny, amelyen tizenkét önkormányzatok, intézmények, vendéglátó ipari egységek és magánszemélyek csapatai vettek részt. Az étkeket háromtagú zsűri bírálta el, amelynek döntése értelmében a nyertes a Csángó Ifjak Középloki Közösségének csapata lett, akik egy 2 személyes hétvégét nyertek a Fatányéros és Csángó Panzióban teljes ellátással.
A főzőversenyen kívül a szervezők számos más programmal várták az érdeklődőket, úgy mint ügyességi versenyek (favágó, kötélhúzó, sörivó), élő népzenei előadások, fellépnek csángó gyerek és felnőtt együttesek Hidegség, Gyimesközép-és Felsőlokról. Este Nyisztor Ilona moldvai csángó-magyar énekes tartott önálló estet, majd táncházat is szerveztek.
A rendezvényre ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Petres Sándor alelnök, és Becze István, illetve Rácz Árpád megyei tanácsosok is, ezzel is biztosítva a megyei tanács támogatásáról a gyimesi közösséget. Borboly Csaba kiemelte, hatalmas érték rejlik a gyimesi vidék sajátosságaiban, mindennapi szokásaiban, amelyet meg kell ismertetni minél szélesebb körben, hiszen „ez a fajta gazdagság attól növekszik, ha minél több emberrel megosztjuk”- emelte ki a tanácselnök.
 
Csíkszereda, 2011. augusztus 28.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774