Vezetékes áram lesz a Madarasi-Hargitán

( Szavazat)41 megjelenítés
Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy vezetékes áram legyen a Madarasi-Hargitán működő turisztikai egységekben, sípályákon, miután ennek érdekében Hargita Megye Tanácsának vezetősége, a panziók és a sípálya tulajdonosok igénylésére és Pethő József vállalkozó közreműködésével, az RMDSZ vezetőségéhez, a kormányhoz, valamint az Electrica Rt. dél-erdélyi kirendeltségéhez fordult és erre kedvező válaszok érkeztek.

 
A kérésben a megyei önkormányzat elnöke rámutatott, hogy Hargita megye gazdaságának egyik hajtóereje lehet a turizmus, és a Madarasi-Hargitán megsokszorozódott a vendéglátó egységek száma – az utóbbi három évben több mint tíz létesült –, ráadásul öt sípálya működik, amelyeknek nagy az áramigényük, főleg a felvonók és hóágyúk miatt. Jelenleg ezek a vállalkozások dízelmotorral működő generátorokkal fedezik az villanyáram-szükségletüket, amelyek nem képesek optimális körülmények között biztosítani a fent említett berendezések működését. A villanyhálózat kiépítése a terepfelmérések alapján és az elkészített megvalósíthatósági  tanulmány szerint  (amelyet az ott tevékenykedő vállalkozók készítettek el, saját erőből!)  – amelyet Borboly Csaba mellékelt a levelekhez – mintegy két és fél millió lejbe kerül, amit a helyi és megyei önkormányzat, illetve a Madarasi-Hargita beruházói nem tudnának kifizetni, viszont a rácsatlakozás költségeit az érdekelt vállalkozók állnák.
Hargita Megye Tanácsa a Hargita-hegység környéki vállalkozókat, illetve önkormányzatokat együttműködésre ösztönzi, ezért kezdeményezte a Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület megalakítását. A megyei önkormányzat célja, hogy támogassa a vállalkozókat a Hargita-hegység turisztikai potenciáljának maximális kihasználásában. Ennek érdekében már több alkalommal tárgyalásra hívta a térség vállalkozóit, önkormányzati és közbirtokossági vezetőit, aminek eredményeként sikerült megalakítani az egyesületet.
Borboly Csaba szerint a térség fejlesztésében nagy szerepe lesz a vezetékes áramnak, ezzel óriásit lépnek előre az érdekelt vállalkozók és önkormányzatok egyaránt.
Csíkszereda, 2010. április 15.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774