Véget ért Hargita és Kovászna megye hatékonyabb közigazgatását célzó közös képzéssorozata

( Szavazat)44 megjelenítés
Lezárult Hargita és Kovászna megye tanácsának közös képzéssorozata a TEAM – Tanuljunk Együtt A Megyéink hatékonyabb közigazgatásáért elnevezésű projekt. Április 29-én sajtótájékoztatóval egybekötött záróünnepségén adták át a diplomákat a projekt során sikeresen vizsgázóknak Hargita Megye Tanácsának székhelyén.
A sajtótájékoztatón Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba a projektben részt vevő munkatársaival együtt számolt be az eredményekről. Elmondta, annak ellenére, hogy a projekt nehezen indult, sikerült elérniük a célkitűzéseiket.

„Folyamatosan változnak a követelmények, amelyekkel egy közintézményben dolgozó szembesül, és amelyeknek folyamatosan meg kell hogy feleljen. A projekt képzései során elsajátítottak abban segítenek, hogy eleget tudjunk tenni ezeknek az elvárásoknak, mind a döntéshozatal, mind a végrehajtás terén. Így a közalkalmazottak eredményesebb munkája révén közvetetten a két megye lakosai is a projekt haszonélvezői, ugyanakkor mindez nagy előrelépést jelent a két székelyföldi megye hatékony együttműködésének kialakításában is” – emelte ki a tanácselnök. Az eseményen jelen volt Lavinia Cristescu projektfelügyelő is a Belügyminisztérium Közigazgatás Hatékonyságának Növelése Igazgatósága részéről.
„Nagyon fontosnak tartom, hogy az önkormányzatokban dolgozó szakemberek képzettsége minél magasabb szintű legyen, hiszen csak megfelelően felkészült szakapparátus tudunk Székelyföldből versenyképes régiót kialakítani” – nyilatkozta a projekt kapcsán Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.
A Hargita Megye Tanácsa által kezdeményezett és Kovászna Megye Tanácsával partnerségben lebonyolított projekt tavaly áprilisban indult egyéves futamidővel. Célja Hargita és Kovászna megye közigazgatásának hatékonyabbá tétele volt, megteremtve a hatékonyság növelésének előfeltételeit. Ennek megfelelően a projekt célcsoportjait Hargita megye helyi önkormányzatainak, valamint a két megyei tanács szakapparátusának alkalmazottai alkották. Így 440 személy, a két megye önkormányzatainak alkalmazottja vett részt a képzéseken, és szerzett a szakminisztériumok által elismert diplomát többek között ECDL, idegen nyelvek, közbeszerzés és licitálások szervezése, etikett- és protokollszabályok projektmenedzsment területeken.
2010. április 29 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774