Véget ért a Gyergyószéki Fiatal Pedagógusok Fóruma

( Szavazat)52 megjelenítés
Sikeresnek ítélték a szervezők és a résztvevők egyaránt az október 13–14-én Hargita Megye Tanácsa és a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács által a gyergyószentmiklósi Rubin Hotelben megszervezett Gyergyószéki Fiatal Pedagógusok Fórumát.  
 A rendezvény szombat délellőtti megnyitóján Hargita Megye Tanácsának képviseletében Barti Tihamér megyei tanácsos arra kérte a jelen levő pedagógusokat, hogy „vállaljanak iskolán kívül is a közösségi életben aktív szerepet, mert a pedagógusok a társadalmunkban mindig elől jártak a példamutatásban”.
Demeter Annamária, a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ vezetője elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja a nevelés során a célok pontos meghatározását a sikerek elérése érdekében. Ugyanakkor elmondta, hogy „akkor tudnak a pedagógusok a leghatékonyabbak lenni, ha az előre kidolgozott stratégiák céljai körültekintően vannak kiválasztva”.
Magyari Levente főszervező, a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács elnöke felajánlotta, hogy az ifjúsági ernyőszervezet szívesen bekapcsolódik a pedagógusok közösségi kezdeményezéseibe, illetve nyitott, ha konkrét ötletekkel keresik meg őket, ezen kívül szeretettel várják a pedagógusokat a rendezvényeikre is.
A két napos rendezvény első napján Köllő Dávid tréner gazdagította a pedagógusok ismereteit. A nap témája a siker és a konkrét célok megtalálásának módja volt. Az előadás első felében a pedagógusok a sikeres, boldog élményeikről beszélgettek. A kis csoportos foglalkozások során a pedagógusok önismereti gyakorlatokkal ismerkedhettek meg. A nap második felében a résztvevők megfogalmazták a céljaikat mind szakmai téren, mind az életük más területeire vonatkozóan. Ezt követően életvezetési tanácsok megbeszélésével folytatodot a tréning. A pedagógusok részt vehettek egy képzeletbeli időutazáson, mely alatt egy levelet fogalmaztak meg a saját jövöbeli énüknek, felvázolva a konkrét céljaikat, vállalva saját maguk szembesítését a kitűzött célokkal egy későbbi időpontban is.
A jó hangulatot tovább fokozta György Botond humorista. A diák-humorista fellépése rávilágított, hogy a tehetség mennyire sokszínű és meghatározó dolog, amire nagyon oda kell figyelni és ebben a pedagógusoknak is kiemelkedő szerepe van.
Második nap György Emőke szaktréner pallérozta a pedagógusok elméjét a következő témakörökben: kompetencia alapú oktatás, az oktatási rendszer lehetőségei, pedagógusok fejlesztése és a diákok szakképesítésének lehetőségei.
A rendezvényt vasárnap meglátogatta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, több aktuális, pedagógusokat érintő témákról beszélt és a felmerülő kérdésekre adott választ, valamint partnerségre hívta a résztvevő pedagógusokat. Borboly Csaba véleménye szerint „itthon, saját környezetünkben kell megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amelyek révén a környezetre jellemző adottságainkat felhasználva olyan szakképzést tudunk kialakítani, amely a diákok itthon maradását és itthon boldogulását segíti elő, növelve a versenyképességüket.” A tanácselnök kitért a nemrég Hargita és Kovászna megye tanácsa által kiadott A székelység története című történelemkönyvre, mint a tananyag új elemére. Szerinte a tankönyv figyelmet érdemel, új korszakot nyithat a nevelésben.
A résztvevők visszajelzései alapján szükség van az ilyen jellegű, jó hangulatú képzésekre, ahonnan rövidtávú célok kitűzésével távoztak, amelyek révén céltudatosabban végezhetik mindennapos tevékenységeiket.
 
Gyergyószentmiklós, 2012. október 14.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774