Van új a NAP alatt!

( Szavazat)34 megjelenítés
A NAP éves járása során június 21-én emelkedik a legmagasabbra az égen, akkor leghosszabb a NAPpal és legrövidebb az éjszaka. A nyári NAPfordulóhoz 1994 óta egy ünnepNAP is kapcsolódik: a NAP NAPja. Célja, hogy felhívja a figyelmet a megújuló energiaforrásokra, azon belül elsősorban a NAPenergia hasznosítására. 
 Ezen a NAPon világszerte a környezettudatos életmód és a megújuló energiaforrások széleskörű használata adja a különböző rendezvények fő témáját. A Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat munkatársai számára a NAPnál is világosabb: ösztönöznünk, segítenünk kell a NAPenergiát népszerűsítő rendezvények szervezését, hogy minél több olyan beruházás lásson NAPvilágot, amely a NAPenergiát, ezt a kimeríthetetlen energiaforrást hasznosítja. Miért fontos felhívni a figyelmet a NAPenergiára? Mert ezt az energiaforrást jelenleg alig használjuk ki, pedig kétségtelenül számos kedvező tényező szól alkalmazása mellett: mindenki számára elérhető, tiszta, környezetkímélő energiaforrás. Kíméli a nyersanyagkészleteket, kedvezően hat a helyi gazdaságra. Nem kell szállítani, hozzájutásához nem kell költséges közműhálózat, az átalakítási, felhasználási költségei minimálisak.
A Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat „NAPszámosaiként” azt javasoljuk: legyenek „NAPlopók”! A hét minden NAPján NAPközben 8-14 óra között NAPrakész információkkal szolgálunk a NAPsugárzás hőtechnikai hasznosításával kapcsolatban, arról, hogy mikor és milyen részarányban tudják a hagyományos energiahordozókat NAPkollektorokkal kiváltani. A közszolgálat célja ugyanis az energiatakarékosság növelése, az energiafelhasználás hatékonyabbá tétele, a megújuló energiaforrásokból származó energia arányának növelése, valamint a fosszilis energiafüggőség mérsékelése. A közszolgálat ugyanakkor felelősséggel tartozik a környezet állapotának megőrzéséért és folyamatos javításáért.
Forduljanak hozzánk bizalommal, de addig is fel a NAPellenzőt, NAPszemüveget: NAPsütötte nyarat, jó NAPfürdőzést!
 
Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat
Cím: Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, II-ik emelet, 204-es szoba
Elérhetőségeink – telefonszám: 0266-207784, fax: 0266-207785
weboldal: www.spme.ro
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774