Vállalkozók és banki kirendeltségek képviselői találkoztak Csíkszeredában

( Szavazat)43 megjelenítés
Márciusban egyeztetett a hazai bankok Hargita megyei képviselőivel Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke munkatársaival együtt, akkor a jelenlévők megegyeztek abban, hogy a későbbiekben a vállalkozókkal is találkozót szerveznek, és arra keresik a választ, hogy miként működhetnek szorosabban együtt a térség fejlesztésében.  
Ezt a megbeszélést szervezték meg május 16-án a csíkszeredai megyeházán, ahol a vállalkozók és banki kirendeltségek képviselői is részt vettek, a találkozó célja a kommunikáció és együttműködés javítása a gazdaság szempontjából két fontos szegmens között. Hargita Megye Tanácsa, a rendelkezésére álló erőforrásokkal, lehetőségekkel élve, állandó jelleggel arra törekszik, hogy a megye jólétét szem előtt tartva annak minél hatékonyabb, eredményesebb és látványosabb fejlesztését valósítsa meg. A fejlesztés sokkal hamarabb megvalósítható azonban, ha a különböző területek képviselői között szoros, tartós és hatékony együttműködés jön létre. Többek között ezen együttműködés létrejöttének megkönnyítésére irányulnak a találkozók.
A találkozó résztvevőit Borboly Csaba köszöntötte, aki elmondta, közelíteni szeretnék egymáshoz az érdekelt feleket, párbeszéd kialakítását szeretnék elősegíteni, hiszen a térség gazdasági fejlesztéséhez nélkülözhetetlen a banki és a vállalkozói szféra együttműködése. A tanácselnök szerint, ha az utóbbi évek tőkebeáramlását tekintjük, jelentős mennnyiségű uniós és kormányzati források érkeztek a megyébe olyan munkálatokra, amelyeket nem mindig helyi cégek végeztek el, sok esetben azért, mert nem tudtak megfelelően felkészülni a közbeszerzési eljárásokra. A cél az, hogy a Hargita megyei cégek a bankokkal együttműködve sikeresen tudják felvenni a versenyt a megyébe érkező pénzekért. A tanácselnök elmondta, hogy kidolgoztak egy gazdaságfejlesztési koncepciót, amelynek lényege, hogy saját erőből próbáljunk meg építkezni, saját erőforrások felhasználásával.
– Nagy gazdasági potenciál rejlik az alternatív energiafelhasználásban, az élelmiszer-előállításban, a fafeldolgozó iparban és a turizmusban – fejtette ki Borboly Csaba.
A megbeszélésen Gászpor István, a megyei tanács munkatársa bemutatta a Hargita Megye Tanácsa gazdasági fejlesztési programja 2012–2020 című vitaanyagot, amelynek célja egy önálló, helyierőforrás- és helyiközösség-központú, több lábon álló, fejlett gazdaság kiépítése, amely a megyében élőknek magas arányú foglalkoztatást és folyamatosan javuló életminőséget kínál.
A továbbiakban Szabó Károly, a Csíki Vállalkozók Egyesülete ügyvezető igazgatója bemutatta a Pénzügyi támogatás a nemzeti és nemzetközi vállalkozói struktúrák fejlesztése érdekében című pályázati kiírást, a helyi bankok kirendeltségeinek vezetői pedig bemutatták a banki termékeket, kedvező hiteleket, hitelvonalakat új beruházások esetén, kedvezményes hitelvonalakat mezőgazdasági tevékenységek, alakuló cégek számára, illetve az európai uniós pályázatok önrész-támogatási lehetőségeit.
 
Csíkszereda, 2012. május 16.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774