Vállalkozói konferencia Tordán – Hargita megyei szakemberekkel

Vállalkozói konferencia Tordán – Hargita megyei szakemberekkel

(0 Szavazat)37 megjelenítés

Torda és Aranyos-vidék élete mai vállalkozói szemmel címmel tartottak konferenciát a tordai városháza dísztermében szeptember 9–10. között.

– A konferencia célja, hogy együttműködésre ösztönözze a magyar vállalkozókat – hangsúlyozta Csép Leylla közgazdász-vállalkozó, aki előrevetítette az Aranyosszéki Magyar Vállalkozók Egyesülete létrehozásának lehetőségét is.

Hargita Megye Tanácsa Összetartozunk közösségépítő programja Temes és Beszterce-Naszód megyék mellett szoros kapcsolatot ápol az aranyosszéki magyarsággal is. A jó kapcsolatnak köszönhetően vett részt a konferencián Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa Programok és Vidékfejlesztési Igazgatóságának vezetője, az Összetartozunk közösségépítő program felelőse, valamint Márton István, Hargita Megye Tanácsa közhasznú vidékfejlesztési társaságának vezetője.
Zonda Erika előadásában röviden vázolta az Összetartozunk szórványprogram fő célkitűzéseit és eddigi megvalósításait, majd az aranyosszékiekkel közösen megvalósított programokat emelte ki. Előadása második felében Hargita megyét hozta fel jó példaként:
– Hargita Megye Tanácsa tagdíjkifizetés által támogatja a kis- és középvállalkozások érdekeit képviselő regionális vállalkozói szövetségeket, ugyanakkor a helyi termelők és vállalkozók érdekképviseletbe történő tömörülését is elősegíti, valamint támogatja a helyi termelőket, hogy termékeikkel piacra tudjanak kerülni.
Azt is elmondta, hogy országos szinten Hargita megye volt az első, aki a tej-kifli program lebonyolítását átadta a helyi önkormányzatoknak, elősegítve a helyi termelőket, hogy ők szállítsák naponta a friss tízórait az iskolásoknak és óvodásoknak.
A hagyományos termékek szerepe arról kell szóljon, hogy ezáltal ellenálljunk a multinacionális cégeknek és segítsük a helyi termelőket. A „kicsik” csak úgy tudnak talpon maradni, ha összefognak – emelte ki Márton István. Előadásában a Székely termék védjegyet ismertette. Márton István szerint a védjeggyel ellátott több mint 170 termék jelen van a magyarországi Cora hipermarket üzletlánc polcain is, valamint a CBA is érdeklődést mutat iránta. A közhasznú vidékfejlesztési társaság vezetőjének meglátása szerint az aranyosszéki vállalkozók is megszerezhetik a Székely termék védjegyhasználat jogát, majd részt vehetnek a különféle vásárokon, és az üzletekben is értékesíthetik áruikat.
Márton István szerint az egyik legnagyobb gond az, hogy nem tudjuk a termékeinket piacképesen legyártani, csomagolni és piacra juttatni. Előadása végén arra bíztatta hallgatóságát, hogy csatlakozzanak a Hargita megyei kezdeményezéshez.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774