Vállalkozói inkubátorházat tervez Hargita Megye Tanácsa Székelyudvarhelyre

( Szavazat)63 megjelenítés

2012 derekán költözhetne be legjobb esetben az első vállalkozó abba az innovatív gazdaságfejlesztő központba, amely abból a több mint két millió eurós projektből épül, amelynek benyújtását a szeptember 2-i rendkívüli tanácsülésen szavazta meg Hargita Megye Tanácsa. A tanácsülésen két turisztikai projektet érintő döntés is született.

 
A döntés értelmében a Székelyudvarhely környéki kis- és középvállalkozói ágazat versenyképességének növelését célzó, több mint két millió euró költségvetésű Hargita Business Center - Vállalkozói inkubátorház projektet Hargita Megye Tanácsa a Regionális Operatív Program (ROP) 4.2-es: Szennyezett és használaton kívüli ipari területek rehabilitációja és új tevékenységekre történő előkészítése nevű intézkedéséhez nyújtja be.
A projekt részeként megvalósuló munkálatokat – amelyek során a székelyudvarhelyi volt Növényvédelmi Központ helyének adnának új rendeltetést új épületek építésével és a terület szennyezettségének felszámolásával – Maczalik Arnold tervező mutatta be.
A két komponensű projektben Hargita Megye Tanácsa a terület tehermentesítéséhez és a talajszennyeződés semlegesítéséhez két százalékkal járul hozzá, illetve ötven százalékkal a központ építési munkálataihoz, a többit az uniós-alapokból finanszírozzák. Ezek az Udvarhely térségi kis- és középvállalkozóknak, hagyományos termékeket előállító egyesületeknek és más gazdasági szereplőknek teremtenek egy olyan intézményesített keretet, amely célja megkönnyíteni fiatal vállalkozások betörését és helytállását a piacon. Járulékos hozadéka lesz a projektnek egy vegyszerekkel megfertőzött gócpont felszámolása és Székelyudvarhely lakosságának egy egészségesebb környezet biztosítása – mondta Borboly Csaba megyeitanács-elnök a határozattervezet felvezetőjében.
A továbbiakban a tanács egy Kovászna megyével közösen nyert turisztikai pályázat végleges költségvetését fogadta el. A ROP – Fenntartható fejlesztés és a turizmus népszerűsítése elnevezésű 5-ös számú tengelyén nyert projekt célja a helyi értékek és hagyományok turisztikai termékként való népszerűsítése.
Ugyanakkor egy újabb turisztikai projekt szintén a ROP 5-ös számú tengelyére való benyújtásáról is döntöttek a tanácsosok. Az Épített örökségek gömbpanorámája nevű projekt a székelyföldi látványosságok és kultúra népszerűsítését segítené világszerte egy három dimenziós internetes program révén.
Azt szeretnénk, ha építészeti kincseinkről, kultúránkról minél többen, akár a világ túlsó felén is élethű képet kapnának – nyilatkozta Borboly Csaba a projekt kapcsán.
 
Csíkszereda, 2010. szeptember 2.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774