Üzletemberek a megyeházán

( Szavazat)72 megjelenítés
Hargita megyei vállalkozók találkoztak Csíkszeredában
 
Hargita Megye Tanácsa, a Kárpátia Magyar–Román Kereskedelmi és Iparkamara, a Goodwill Consulting és a Hargita Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében tartották a hargita megyei üzletemberek találkozóját 2010. december 8-án a csíkszeredai megyeházán. A rendezvényen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki a megyei tanács hosszú távú fejlesztési stratégiájának két szegmensét ismertette.
 
 
– Meglátásunk szerint, bár nálunk vannak a legnagyobb problémák a mezőgazdaságban, itt vannak a legnagyobb lehetőségek is. A probléma gyökere a feldolgozóipar hiányában rejlik. A Hargita megyében előállított termékek csak a legritkább esetben kerülnek helyben feldolgozásra. Ezért a megyei tanács Madélfalván, a vasútállomás mellett ipari parkot létesít, melynek fő működési területe a termékfeldolgozás. Ugyanakkor a gazdálkodókat is próbáljuk támogatni, hogy minél több kis feldolgozóüzem jöhessen létre – mondta előadása során a tanácselnök.
 
A megyei tanács hosszú távú fejlesztési stratégiájának másik pontjaként a tanácselnök a turizmust emelte ki. A turisztikai kínálat és a szolgáltatások körének bővítésével, valamint a helyi termékek bevonásával szeretnék fejleszteni ezt az ágazatot. Tervben van Udvarhelyen egy inkubátorház létesítése is, melyhez pályázat útján sikerült az anyagiakat előteremteni.
 
– Arra kérem önöket, tekintsék partnernek Hargita Megye Tanácsát, és oszlassák el azt a tévhitet, miszerint előre lehet tudni, ki nyeri el a kivitelezési tervet – mondta a vállalkozóknak Borboly Csaba. – Ne idegenkedjenek és kövessék figyelemmel hirdetéseinket az e-licitacie.ro honlapon, ugyanis azt szeretnénk, ha a jövőben minden munkálatot Hargita megyei cégekkel tudnánk elvégeztetni. Hargita Megye Tanácsa várja az üzleti szféra elképzeléseit, hogy jobban össze tudjuk hangolni tevékenységeinket.
 
Borboly Csaba előadását Szilágyi Imre, a Kárpátia MRKIK ügyvezetőjének Tudás- és innovációalapú versenyképesség, valamint Kerekes Sándor, a Kárpátia MRKIK ügyvezetőjének Vezetési kompetenciák és a szervezeti működés szerepe a cég hatékony működésében című előadása követte. Dr. Kerekes László, a Cons Act Consulting ügyvezető igazgatója Pályázati források 2011-ben: lehetőség vagy akadály a vállalkozások életében? címmel tartott előadást. A találkozót Nagy-Imecs Péter, a Goodwill Consulting aligazgatójának és pályázati szekértőjének előadása zárta.
 
Csíkszereda, 2010. december 8.
 
 
 
 
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774