Üzemel a Márton Áron Gimnázium két csapatának nyereménye

( Szavazat)113 megjelenítés
A csíkszeredai Márton Áron Gimnázium két csapata megosztott első helyezettként nyerte meg azt a napelemes panelekből álló, áramot előállító rendszert, amely a Hargita Megye Tanácsának Energiatakarékossági Közszolgálata által második alkalommal megszervezett tanulmányi verseny fődíja volt. Mindkét csapat első helyen végzett, a TurbóCsigák nevű csapatot (Csala Hunor, Erősdi Zakariás, Vízi Előd) Halász Gyöngyi tanárnő, míg a MAGnific csapatát (Albert Erika, Cseke Judit, Dumitraşcu Dóra) Bilibók Katalin tanárnő készítette fel. 
 A rendszert felszerelték, és már üzemel is. Május 10-én, pénteken Miklóssy Ildikó, az energiatakarékossági közszolgálat vezetője és Becze István megyei tanácsos a helyszínen köszöntötte a nyerteseket, és közösen megtekintették a 15 000 lejes rendszert. A tanácsos arra biztatta a fiatalokat, hogy továbbra is őrizzék meg csapatszellemüket, hisz csak csapatban lehet győzni, együtt kell az itt élő emberek fejlődéséért tennünk. Fontosnak tartja azt is, hogy nem csak a nyers szakmai anyagot kell átadni a diákoknak, hanem ily módon gyakorlatban is láthatják a napelemes rendszer működését. Miklóssy Ildikó a verseny alapgondolatáról, annak multidiszciplináris jellemzőiről beszélt. Mint elmondta, a megmérettetésre a megye tizenhat gimnáziumából 24 csapat nevezett be, közülük választották ki a legjobb ötöt, amelyek megvédték tanulmányukat.
Varga László, a gimnázium igazgatója a verseny aktualitását és példamutató jellegét hangsúlyozta. Mint mondta, bízik abban, hogy lesz folytatása a vetélkedőnek, és köszönetét fejezte ki Hargita Megye Tanácsának, valamint a közszolgálat munkaközösségének.
A 15 ezer lej értékű rendszert Németh László, az AS Solar Kft. vezetője ismertette, bemutatta annak működését, ugyanakkor a nyertes csapatok egy-egy képviselője megosztotta a verseny során szerzett tapasztalatait.
 
Csíkszereda, 2013. május 10.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774