Utat újítanak Csíkszentkirály és Büdösfürdő között

( Szavazat)69 megjelenítés
Újabb szakasz korszerűsítését kezdték el a 123D megyei úton
A Csíkszentkirály és Büdösfürdő közötti megyei út felújításával kezdődött a 2012-es beruházási évad a megyei utakon. Az érintett helyi lakosok, illetve Borboly Csaba tanácselnök, Székely Ernő csíkszentkirályi polgármester, Kencse Előd csíkszentimrei polgármester és Rafain Zoltán megyei tanácsos jelenlétében indították el a munkagépeket május 8-án. Székely Ernő polgármester a munkálatindítás apropóján elmondta, hogy már nagyon időszerű volt a 123D megyei út felújítása, hiszen amióta az 50-es években feltárták a gyógyászati célra is alkalmas gázömléseket, a helyiek, és nemcsak, egyre nagyobb számban keresik fel az üdülőtelepülést. Azóta Büdösfürdő mind szentkirályi, mind szentimrei részén mintegy 500-500 hétvégi ház épült. A jövőben a térségben további turisztikai fejlesztések várhatók, hiszen a Borsáros-láp területén fürdőmedencék létesítésére és komplex turisztikai beruházások megvalósítására nyújtottunk be pályázatot a Turisztikai és Regionális Fejlesztési Minisztériumhoz – mondta a polgármester. 
 Hasonló léptékű tervekben, szállodák építésében és a mofetták kiaknázásában gondolkozik Szentimre község tanácsa is a Büdösfürdőnek a szentimrei közigazgatási területre eső részén.
– Egyre többen jelezték a megyei tanácsnak a felújítás szükségességét, amit a jövőbeli esedékes fejlesztések igencsak indokolttá tesznek. Hargita Megye Tanácsa több pilléren is az ehhez hasonló megyei utak felújításán dolgozik, egyrészt a távol eső településeknek a megyeközponttal való összeköttetését tartva szem előtt, másrészt Hargita megye turisztikai stratégiájának egyik alapját jelenti a hagyományos fürdők és források gazdasági kiaknázása. Ez az igyekezet megfelelő közlekedési infrastruktúra nélkül mind hiábavaló lenne, ugyanakkor szükségszerű a megyei út felújítása a naponta itt ingázó helyi lakosok, iskolába járó gyerekek szempontjából is – mondta Borboly Csaba reményét fejezve ki, hogy jövőre sikerül újabb alapokat elkülöníteni a felújítás folytatására Büdösfürdőig.
A 2010-ben megkezdett felújítást idén onnan folytatják, ameddig tavaly az aszfaltréteg elért. A mintegy hat kilométeres szakasz 2012-re tervezett útszerkezet-megerősítési munkálatai során 1117 méteres szakaszon 665 142 lejes ráfordítással teljes útszerkezet-felújítást végeznek, beleértve a vízelvezető árkok és átereszek kialakítását, illetve az asztfaltréteg és koptatóréteg leterítését egészen az egykori bányaépületekig. Mindezt a kivitelező vállalat 35 nap alatt kell teljesítse.
 
Csíkszereda, 2012. május 8.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774