Ünnepelt Hargita megye legnépesebb családja

( Szavazat)87 megjelenítés
Meghitt, családias légkör jellemezte a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság megalakulásának 15. évfordulója alkalmából szervezett ünnepséget, amelyen a megyei tanács keretében működő intézmény munkatársaival és neveltjeivel együtt ünnepelt Elekes Zoltán vezérigazgató, Petres Sándor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke és Tamás József római katolikus püspök. Petres Sándor elmondta, 15 évvel ezelőtt szokatlan feladatot kapott Hargita Megye Tanácsa, egy olyan intézmény működtetését, amelyikről nem sokat tudtak. 
 – Ha nem lettek volna a jól képzett szakemberek, munkatársak, a megyei tanács talán belefulladt volna a feladatba, hiszen nemcsak azt kellett rövid időn belül megértenünk, hogyan működik ez a külön kis világ, hanem azt is ki kellett találnunk, hogyan tehetjük jobbá, szebbé, élhetőbbé azt a gyerekek számára – emlékezett vissza az alelnök köszönetet mondva minden egyes munkatársnak, aki munkájával hozzajárult ennek a komplex rendszernek a működtetéséhez, és ennek köszönhetően sikerült jobbá tenni ezt az intézményt, amely otthon helyett otthont tud adni az ide bekerült gyerekeknek és sérült embereknek, hogy esélyük legyen teljes értékű életet élni, és bizalommal tekinthessenek a jövőbe.
Elekes Zoltán bemutatta az utóbbi 15 év gyermekvédelmi tevékenységét a megyében, a főbb változásokat, újításokat, amelyek következtében bátran mertek nyílt napot szervezni az intézményhez tartozó elhelyezőközpontokban, ahol élhető, barátságos élettér várja a gyerekeket. A vezérigazgatóság Hargita megye legnépesebb családjának tekinthető, hiszen több mint 5000 személy és család részesül havonta az intézmény által biztosított szociális ellátásban. Az igazgatóság juttatásai a sérült személyek és családjaik számára jelentős anyagi segítséget jelentenek. Megközelítőleg 4000, rendszeren kívüli sérült felnőtt és 1000 gyerek részesül támogatásban.
Dani Mária és Suciu Gabriel, a gyermekvédelmi rendszerben felnőtt fiatalok élménybeszámolójukban meghatódva köszöntek meg minden segítséget, támogatást, amelynek következtében elvégezhették tanulmányaikat, és reményt, jövőt építhetnek maguknak. Ezt követően Tamás József püspök Isten áldását kérte az intézmény jövőbeni munkájára, munkatársaira, gyerekeire, majd a gyermekvédelmi rendszerben elhelyezett gyermekek színes műsorral örvendeztették meg egymást és a vendégeket, így valóban egy családként ünnepelték meg a jeles évfordulót.
 
Csíkszereda, 2012. október 26.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774