Ünnepelt a keresztúri unitárius közösség

( Szavazat)59 megjelenítés
Kettős ünnepet ült a Székelykeresztúri Unitárius Egyházközösség október 28-án: ezen a napon ünnepelte alapításának 445. évfordulóját, és ekkor avatták fel a templom melletti felújított közösségi házat.  
 Az avatót megelőző istentiszteleten Bálint Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke hirdetett igét. A prédikáció alapgondolata szerint „az Isten előtti öröm erőt ad”, és a közösségi munka elvégeztével meg kell állni és a gyülekezetben hálát kell adni Neki. A püspök méltatta a keresztúri közösségnek, illetve a város lakóinak a szorgalmát, vendégszeretetét, szépérzékét, amelyekről a felújított épületek, a szép székely kapuk tanúskodnak.
Szombatfalvi József lelkész ismertette a kántortanítói lak építésének és felújításának folyamatát, valamint a 445 éves székelykeresztúri unitárius egyház történetét. Az ünnepségen részt vett Borboly Csaba, a felújítást anyagilag támogató Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki beszédében az egyházak közösségépítő szerepét hangsúlyozta.
– Az egyházak példát mutatnak minden más intézménynek, hiszen önfenntartó módon szolgálják a közösséget. A együtt munkálkodás a közösség egyik megtartó ereje, és ennek az épületnek a felújítása is példaértékű megvalósítás – mondta.
Az amerikai támogatók részéről Concord Roger magyar nyelven kérte Isten áldását a keresztúri unitárius egyházközösségre. Az egybegyűlteket köszöntötte Lőrinczi Lajos, a székelykeresztúri egyházkör esperese is, majd ünnepi műsort adott elő az Ifjúsági Egylet és a vasárnapi iskolások. Az ezt követő épületavatón áldást mondott Bálint Benczédi Ferenc püspök, beszédet mondott Rafai Emil polgármester, Borboly Csaba tanácselnök pedig székely zászlót adott át a közösségnek.
 
Székelykeresztúr, 2012. október 28.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774