Uniós forrásokból népszerűsítik a csíkszeredai Régizene Fesztivált

( Szavazat)34 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa pályázati úton támogatást nyert a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztériumtól a Regionális Operatív Program 5.3-as tengelyén a csíkszeredai Régizene Fesztivál népszerűsítésére. Ezt ismertették a csíkszeredai megyeházán tartott, március 27-i sajtótájékoztatón.
 
Az aláírt támogatási szerződésben foglaltak szerint Hargita Megye Tanácsa felkarolja a Hargita Megyei Kulturális Központ kezdeményezését, így a fesztivál népszerűsítését célzó reklámanyagokat ebből a projektből fogják finanszírozni. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy egy ilyen európai szintű kulturális eseményt nem a spórlások kell jellemezzenek, hanem meg kell keresni rá a szükséges forrásokat.
– A megyei tanács munkaközösségének köszönhetően olyan nyertes projekt született, mely lehetővé tesz egy nagyobb léptékű anyagi támogatást a Régizene Fesztivál népszerűsítésére – közölte a tanácselnök.
Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője szerint a szakmai tartalmakon és a nemzetközi színvonalon túlmenően a kulturális tartalmakat kapcsoljuk össze a gazdasággal, a turizmussal, a térségi marketinggel és az oktatással.
– A Régizene Fesztivál harmincéves múltra tekint vissza, és az egyetlen Romániában ebben a műfajban. Nagyhatalomnak számítunk, és erre büszkéknek kell lennünk. Azt szeretnénk, hogy nemzetközi szinten is ismertté váljon ez a rendezvény, melyben ez a projekt nagy segítséget nyújt – mondta az igazgató.
A Régizene Fesztivál népszerűsítését célzó projekt részleteit Gászpor István projektmenedzser mutatta be, továbbá elmondta, hogy a Régizene Fesztivál mint turisztikai termék népszerűsítése a térségi és térségen kívüli piacon csak egy nagyon kis szelete annak a népszerűsítési folyamatnak, amelyet Hargita Megye Tanácsa az elmúlt időszakban elkezdett. A megyei turisztikai stratégia értelmében Székelyföld és ezen belül Hargita megye kiemelt pozíciót kell kapjon a hazai és nemzetközi turisztikai célterületek sorában.
A projekt összköltségvetése megközelítőleg 600 000 lej, ennek 98%-át a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium, 2%- át pedig Hargita Megye Tanácsa finanszírozza. A támogatott tevékenységek: reklámanyag-készítés, a fesztivál honlapjának fejlesztése, rádióreklámok elkészítése és rendezvényszervezés.
A projekt megvalósításának időtartama 24 hónap.
 
Csíkszereda, 2012. március 27.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774