Újraindul a Hargita Megyei Ifjúsági Alapítvány

( Szavazat)75 megjelenítés
Hosszas tevékenységi szünet után Hargita Megye Tanácsának támogatásával újraindul a Hargita Megyei Ifjúsági Alapítvány. Az alapítvány vezetőtanácsa november 25-én ülésezett a megyeházán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke jelenlétében. Az ülést Krézsek Vilmos és Schmidt Péter, a Hargita Megyei Ifjúsági Alapítvány elnöke és alelnöke vezette, és 14 tagszervezet képviseltette magát.
 
 
A megyei ifjúsági alapítvány az elmúlt években székhely és anyagi források hiánya miatt minimális szintű tevékenységet fejtett ki. Ezeken a gondokon segít a megyei tanács, székhelyet és a megyei ifjúsági stratégiának megfelelő programok finanszírozását biztosítva, így már ez évben újrakezdheti tevékenységét az alapítvány. Az érvényes jogszabályok szerint az alapítvány vezetőtanácsa öt személyből fog állni, ebből hármat a megyei tanács nevesít a következő tanácsülésen, kettőt pedig a jelen levő tagszervezeti képviselők választottak meg. A vezetőtanácsba javasolt két személyt Kozma István Florint, a Csíkszentimrei Ifjúsági és Közművelődési Egyesület (CSIKISZ) képviselőjét és Krézsek Vilmost, a Demokrata Magyar Ifjak Szövetsége (DMISZ) képviselőjét a jelen levő tagszervezeti képviselők nyílt szavazáson egyhangúlag elfogadták.
 
A következő időszakban az alapítvány rendezi a tagsági sorát, és konkrét programokra vonatkozó együttműködési javaslatokat tesz a megyei tanács felé, amelynek a támogatásáról a decemberi tanácsülésen döntenek. A megyei tanács az ifjúsági, sport és kulturális területeken működne együtt az ifjúsági alapítvánnyal, átadva már működő programokat, és az alapítvány részéről érkező újabb programjavaslatokat támogatva.
 
Borboly Csaba tanácselnök az ülésen az ifjúsági szervezetek és a megyei tanács közötti közvetlen kapcsolattartást szorgalmazta.
 
– A nyitottság jegyében, őszinte partnerségben szeretnénk együttműködni az ifjúsági alapítvánnyal, amelybe minél több, a megyében működő szervezetet be kell vonni – hangsúlyozta a tanácselnök.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774