Újraépítik a homoródszentpáli balesetveszélyes hidat

( Szavazat)86 megjelenítés
  Ha az időjárás lehetővé teszi, és nem lesznek váratlan akadályok, a homoródszentpáli hidat akár három hónapon belül is fel lehet újítani hangzott el a már két éve balesetveszélyes híd újáépítési munkálatainak indításakor. A forgalmi szempontból már veszélyessé vált építmény felújítási munkálatai július 13-án kezdődtek el Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Sófalvi László alelnök, Tordai Árpád és Pálffy Domokos megyei tanácsosok, Bartalis Árpád Viaduct társtulajdonos, Fülöp Székely István kivitelezésért felelős mérnök és a helyi közigazgatási képviselők jelenlétében.

„A 131-es megyei úton a Homoródszentpál után a Nagy-Homoród fölött átívelő eddigi híd már rég letöltötte szolgálati idejét, a felszerkezet megrozsdásodott és helyenként beszakadt. Nagyon időszerű volt Hargita Megye Tanácsának döntése, hiszen bár rég elavult, két éve már kifejezetten balesetveszélyes a híd” – mondta Kerekes Péter Tivadar homoródszentmártoni polgármester a munkálatok elkezdését megelőzően.
Borboly Csaba megyeitanács-elnök szerint Hargita Megye Tanácsa idén Udvarhelyszéken fektet hangsúlyt az útfelújításra, azonban a 131-es út felújítására már 2008 óta sikerült jelentős forrásokat elkülöníteni. Egy település fejlődése számára az infrastruktúra fejlesztése elsődleges szempont. A homoródszentpáli híd, amely a DJ 131 út részét képezi, nagyon fontos infrastrukturális elem, amely bekapcsolja a településeket a gazdasági véráramlásba.
A híd nélkül a térség összeköttetése Kovászna megyével csak nagy kitérővel volna lehetséges, Homoródalmás irányában. A 131-es megyei út Homoródszentpál és Oklánd közötti szakaszán található, omlásveszélyes állapotban levő kulcsfontosságú híd újraépítésére félmillió lejt irányzott elő a megyei tanács.
A munkálatok első mozzanataként, a forgalom folytonosságának fenntartása érdekében póthidat építenek. Ide terelik a forgalmat az építési munkálatok idejére, és várhatóan három hónap múlva új híd vezet át a Nagy-Homoród fölött.
 
Csíkszereda, 2010. július 13.Ha az időjárás lehetővé teszi, és nem lesznek váratlan akadályok, a homoródszentpáli hidat akár három hónapon belül is fel lehet újítani hangzott el a már két éve balesetveszélyes híd újáépítési munkálatainak indításakor. A forgalmi szempontból már veszélyessé vált építmény felújítási munkálatai július 13-án kezdődtek el Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Sófalvi László alelnök, Tordai Árpád és Pálffy Domokos megyei tanácsosok, Bartalis Árpád Viaduct társtulajdonos, Fülöp Székely István kivitelezésért felelős mérnök és a helyi közigazgatási képviselők jelenlétében.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774