Újonnan átadott ivóvízhálózatok az udvarhelyi térségben is

(0 Szavazat)57 megjelenítés

Két új ivóvízhálózatot adtak át szerdán, december 16-án Székelykeresztúr térségében, Magyarandrásfalván és az Etédhez tartozó Küsmödön. A két, összesen közel másfél millió lej értékű beruházás az 577-es kormányprogram keretében, Hargita Megye Tanácsának koordinálásával valósult meg. 

 
 
Az avatóünnepségen mindkét településen megyei és helyi önkormányzati vezetők, tanácsosok, a kivitelező és tervező cégek képviselői, a helyi lelkészek, valamint a beruházások közvetlen haszonélvezői, a helyi lakosok gyűltek össze szalagvágásra. A megyei tanács részéről Borboly Csaba elnök képviseletében Sófalvi László alelnök és Benyovszki Lajos tanácsos köszöntötte az összegyűlt helyieket. Sófalvi elmondta: „Fontos esemény egy kistelepülés életében, hogy sikerült az ivóvízhálózatot működésbe helyezni, ugyanis az élet minden területén nélkülözhetetlen a víz. A mindennapi élet alapvető feltétele, hogy az ivóvízellátás meg legyen oldva. Ezért öröm a megyei tanács számára, hogy segíthette az önkormányzatokat az ivóvízellátás biztosításában.” A jelen levő két polgármester, Szőcs László, a Küsmödöt befogadó Etéd polgármestere, valamint Barabás Zsigmond, Magyarandrásfalva polgármestere szerint nagy szükség volt a településeken a vízellátás megoldására, mert nyári időszakban még a patakok is kiszáradnak.
 
 
 12,6 kilométeres ivóvízhálózat Küsmödön
  
A küsmödiek mostanig hagyományos háztáji kutakból fedezték a vízszükségletüket. Három éve a lakosság kérésére kezdődött el a 12,6 kilométeres ivóvízhálózat kiépítése, amely három hegyi forrás vizét gyűjti össze egy kútba, és 120 porta csatlakozhat rá. A teljes vízhálózat a 135-ös megyei út mentén húzódik tíz darab tűzcsappal és ugyanennyi kúttal, összesen 1 350 000 lej értékben.
 
A kora délutáni órában tartott avatóünnepségre a zord idő ellenére szép számban összegyűlt helyiek közt gyerekek is voltak, akik a sajtó képviselői kérdésére elmondták, hogy éppen „fizetetlen vakációjukat” töltik.
 
A kivitelező cég képviselője elmondta, hogy cége Magyarországról hozta a technológiát és helyi küsmödi embereket alkalmazott a kivitelezéshez, munkát, megélhetést biztosítva ezáltal a helyieknek.
 
 
Ivóvízellátás négyszáz magyarandrásfalvi fogyasztó igényére tervezve
 
Magyarandrásfalván 2,9 kilométer hosszúságú ivóvízvezeték épült, egy tűzcsappal, és négyszáz magyarandrásfalvi lakost lát el ivóvízzel. A 94 900 lej értékű beruházás három hónap alatt készült el a 136-os aszfaltozott megyei út mentén.

 

 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774