Újabb szolgálati lakások épülnek szakorvosoknak Csíkszeredában

( Szavazat)177 megjelenítés
A korábban épült nyolc orvosi szolgálati lakás mellé újabb négyet építtet Hargita Megye Tanácsa Csíkszeredában, Nagy Laji dombján, a megyei kórház közvetlen szomszédságában. Az ünnepélyes alapkőletételre május 4-én, pénteken került sor. 
 Már tavaly október 11-én, az orvoslakások ünnepélyes átadásakor Borboly Csaba megyeitanács-elnök ígéretet tett arra, hogy újabb négy lakást épít a közeljövőben a megyei önkormányzat.
– A szolgálati lakásokat elsősorban azoknak az orvosoknak szánjuk, akik a szakemberhiánnyal küszködő osztályokon helyezkednek el a megyei kórházban. Bízom benne, hogy kórházunk ellátóképességét, reakciókészségét és a gyógyítás hatékonyságát növeljük azáltal, hogy újabb négy szakorvost telepítünk Csíkszeredába – mondta az alapkőletételkor Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
Demeter Ferenc, a megyei kórház menedzsere és Vitos Attila orvos igazgató örömének adott hangot, hogy újabb szolgálati lakások épülnek a megyei tanács jóvoltából.
– Két dologra van szükség, hogy a jó szakembereket megyénkbe csalogassuk: az egyik a szakmai körülmények és a jó felszereltség, valamint a szolgálati lakás, mind a kettőt tudjuk biztosítani – hangsúlyozta Vitos Attila.
A tervek szerint két földszinti és két manzárt lakás épül, amelyek 52 négyzetméteresek lesznek: nappali és hálószoba, előszoba, fürdő és konyha tartozik mindegyikhez, saját hőközponttal lesznek ellátva. Az épület hasznosfelülete 208,96 négyzetméter lesz, a beruházás értéke 445 000 lej. A kivitelezés tervezett időtartama 180 nap – tájékoztatta a jelenlévőket Orbán Béla, a megyei tanács beruházási igazgatója.
Az alapkőletételen a felszólalók mellett jelen volt Birta Antal igazgató, a kórház vezetőtanácsának elnöke, Zonda Erika igazgató, a kórház vezetőtanácsának tagja, Duda Tihamér, az egészségbiztosítási pénztár igazgatója, valamint a munkálatok kivitelezője.
 
Csíkszereda, 2012. május 4.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774