Újabb Székely Hetek a magyarországi Cora áruházakban

( Szavazat)55 megjelenítés
Bővült a székely termékek választéka a magyarországi vásárlók számára
A három székelyföldi megye önkormányzatának, Hargita, Kovászna és Maros megye tanácsának a Magyar Hipermarket Kft.-vel való együttműködése eredményeként május 5–22. között második alkalommal rendezik meg a Székely Heteket a magyarországi Cora áruházakban. A termékkóstolóval és kézműves-bemutatóval egybekötött Székely Hetek megnyitóját május 5-én a budakalászi Cora áruházban tartották.
 
Folytatódik a tavalyi sikeres akció, és idén a múlt évihez képest négyszer több székely termelő termékeiből vásárolhatnak és kóstolhatnak a magyarországi vásárlók a Cora áruházlánc Székely Hetek rendezvénysorozatán. Ily módon a székely hagyományos termékek első kézből kerülnek a magyarországi vásárlók asztalára, valóra váltva számos székelyföldi kis- és nagytermelő, gazda, vállalkozó álmát.
A Székely termék márkanéven jegyzett élelmiszer- és kézművesáruk kínálata a tavalyi ötvenhez képest közel 170-re bővült. A Székely Hetek keretében kapható árut mintegy félezer termék közül választotta ki a Cora üzletlánc magyarországi képviselete február 2-án a Csíkszeredában, Hargita Megye Tanácsa székhelyén szervezett termékbemutatón. A kiválasztott termékek listáján a tavalyi Székely Heteken nagy sikernek örvendő portékák – lekvárok, sajtok, helyi ízesítésű édességek, mustárok, szörpök, ásványvizek, bioméz, kézművestermékek – mellett újabbak is helyet kaptak. Így például száraztészták, gyógynövényes fűszerek, fűszersó, teák, hagyományos ruhaneműk, két újabb kerámiaműhely termékei, faragott fából, illetve csuhéból készült termékek, főtt hústermékek színesítik a Székely Hetek idei termékpalettáját.
Christian Beck, a magyarországi Cora marketingigazgatója a megnyitón elmondta, hogy a tavalyi Székely Hetek sikerét látva eldöntötték, idén megháromszorozzák a termékkínálatot. Az igazgató arra buzdította a vásárlókat, fedezzék fel a székely termékeket, ismerjék meg a székelyek híres gasztronómiáját. Hozzátette, személyes kedvence az áfonyalekvár, mindenkinek ajánlja, hogy kóstolja meg.
A megnyitón Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök és a Székely Hetek szervezésében tevékenykedő csapat, valamint két Hargita megyei kézműves is részt vett. A tanácselnök beszédében kiemelte: a székely összefogás eredménye, hogy sikerült minél több termelőhöz eljutniuk, és ilyen sok termék kerülhetett a Cora polcaira.
– Bízunk önökben, és biztatjuk termelőinket, hogy minél több terméket hozzanak el a magyarországi vásárlóknak. A magyarországi vásárlókat pedig arra biztatjuk, hogy ne csak kóstolják és fogyasszák termékeinket, hanem látogassanak is el minél gyakrabban hozzánk, Székelyföldre – mondta Borboly Csaba.
Márton István, Hargita Megye Tanácsa vidékfejlesztési egyesületének vezetője bemutatta a termékkóstolón kínált székely termékeket, Bálint Árpád csuhéfonó és Szász Judit keramikus, bútorfestő pedig kézműves-bemutatót tartott.
Csíkszereda, 2011. május 5.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774