Újabb segítség az árvíz sújtotta településeknek

( Szavazat)140 megjelenítés

Közel négymillió lejt kap a központi költségvetésből Hargita megye

A Hargita megyei árvízkárok helyreállítására összesen 3 900 000 lejt különített el a kormány augusztus 30-i, hétfői ülésén az állami költségvetés tartalékalapjából. A Hargita Megye Tanácsa és a prefektusi hivatal javaslatára történt leosztás címzettjei az árvizek által megrongált infrastruktúra helyreállítására, megyei vagy községi utak, utcák, hidak felújítására fordíthatják a pénzösszegeket.

Támogatásban részesülnek a következő települések: Balánbánya, Bélbor, Borszék, Bögöz, Csíkcsicsó, Csíkdánfalva, Csíkkarcfalva, Csíkkozmás, Csíkmadéfalva, Csíkrákos, Csíkszentlélek, Csíkszentmihály, Csíkszenttamás, Csíkszentdomokos, Csíkszentsimon, Csíkszentimre, Etéd, Gyergyóalfalu,Gyergyóholló, Gyimesfelsőlok, Gyimesközéplok, Farkaslaka, Felsőboldogfalva, Homoródszentmárton, Homoródalmás, Kászonaltíz, Lövéte, Máréfalva, Nagygalambfalva, Oroszhegy, Oklánd, Siménfalva, Szentábrahám, Szentegyháza, Tölgyes, Varság.

„Az RMDSZ-nek sikerült kiharcolnia, hogy az általunk javasolt települések támogatásban részesüljenek” – kommentálta a jó hírt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Szerinte újabb bizonyságot nyert, hogy a szövetség kormányzati részvétele hasznos a magyar közösség számára, és így a megyei önkormányzat ígérete – ti. hogy segít az érintett településeknek – is könnyebben teljesülhetett. „A csaknem egymillió euró igencsak jól jön, hiszen így több pénz jut a megyei utak felújítására is” – tette hozzá a tanácselnök.

Örömmel fogadta a hírt Tímár Zsombor László, Gyimesfelsőlok polgármestere. Mint kérdésünkre elmondta, az árvíz rengeteg kárt okozott a településen, főleg az ugrai részen. „Az összeget a községi utak javítására fordítjuk, mert erre van a legnagyobb szükség” – közölte a községvezető.

A fenti kormánydöntést megelőzően, pénteken Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter, RMDSZ-es képviselő, valamint Borboly Csaba az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnökeként sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy az RMDSZ országos, helyi és kormányzati tisztségviselői, parlamenti és önkormányzati képviselői adakoztak az erdélyi árvízkárosultak megsegítésére. A július elején elindított gyűjtés során közel 200 000 lej gyűlt össze, és ez az összeg azonnal elérhetővé vált az érintett települések számára.

Csíkszereda, 2010. augusztus 31.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774