Újabb oktatási intézmények kaptak támogatást kalákára

Kihelyezett rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa Galócáson 

(0 Szavazat)62 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa rendkívüli ülést tartott Galócáson október 31-én, a Dumitru Gafton Általános Iskolában. A kihelyezett ülésen további 16 oktatási intézmény számára utaltak ki újabb pénzösszegeket, köztük a galócásinak, a kalákában szervezett munkálatokra, a megyei tanács idei őszi kezdeményezése nyomán.

Az ülést vezető Borboly Csaba megyeelnök azt nyilatkozta, hogy azért is üléseznek ezen a településen, mert ezzel azt üzenik, hogy odafigyelnek a megye valamennyi térségére, így az északira is, és azt kívánják bizonyítani, hogy Hargita megye valamennyi lakója fontos, és kalákában sok probléma megoldható.
A jelenlévőket Radu Țăran polgármester is köszöntötte, aki beszélt Galócás községről, a községben felmerülő gondokról. Valamikor kétezer helybélinek volt munkahelye, ami már a múlté, de reményeik szerint hamarosan 150 új munkahely létesül egy olaszországi cég által tervezett bútorgyárnak köszönhetően. Borboly Csaba a kalákával kapcsolatban elmondta, hogy a dokumentációk előkészítése a  gyakran ellentmondásos romániai törvények miatt nehezen megy, de kollégáival együtt minden erejükkel azon dolgoznak, hogy valamennyi kérelemnek eleget tehessenek.
– A következő soros ülésen terveink szerint további 36 település oktatási intézményei számára utalunk ki támogatást. A lényeg, hogy a kalákák elkezdődtek, tegnap is Madéfalván vettem részt a munkában, és bízom benne, hogy a gyerekek, főleg a legkisebbek, az óvodások biztonsága nő e kalákák nyomán, és ennek köszönhetően télen benti mosdót használhatnak, fűtött, hőszigetelt intézményekben – mondta el az elöljáró.
Ezúttal támogatást kapott a gyergyószentmiklósi Kós Károly iskola és a Százszorszép óvoda, a maroshévízi Andrei Șaguna iskola, a szentegyházi Gábor Áron Szakközépiskola, az etédi Jósika Miklós iskola, valamint a kőrispataki és siklódi óvoda meg iskola, a csíkkarcfalvi Mártonffy György iskola, a csíkcsicsói Kájoni János iskola, a szépvízi Nyírő József és a csíkszentmiklósi általános iskola, a galócási Dumitru Gafton iskola, a románandrásfalvi iskola és a tusnádi Imets Fülöp Jákó iskola.
Az ülés napirendjén szerepelt a szárhegyi kastély ügye is. A tanácsosi testület felhatalmazta a megyeelnököt arra, hogy az épület örököseivel ingyenes bérleti szerződést kössön egy évre, a 2013. november 1 – 2014. október 31. közti időszakra. A tanácsosok emellett elfogadták az uniós élelmiszersegélyek szállításáról szóló partnerségi egyezmény tervezetét is.


Csíkszereda, 2013. október 31.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774