Újabb nyolc termék nyerte el a Székely termék minősítést

( Szavazat)54 megjelenítés
Újabb nyolc termelőnek ítélte oda Hargita Megye Tanácsának Székely termék védjegyét az erre a célra létrehozott elbírálóbizottság, így összesen már 24 székelyföldi termelő büszkélkedhet ezzel a minősítéssel. Az újabb Székely termékek közül ötöt Kovászna megyei termelő nyert el, ezeket az elbírálóbizottság Kovászna megyei albizottsága javasolta minősítésre.
 
Hargita megyéből az etédi Fito-Bau Kft. Székely titok elnevezésű pálinka-termékcsaládja, a székelyudvarhelyi ipari termékeket előállító Markilla Kft. fajátékai és a szintén székelyudvarhelyi Profitex Kft. népi viseletei nyerték el a Székely termék minősítést.
Kovászna megyéből az oltszemi kürtőskalács-készítő Dimény Kft., a hatolykai hagymatermelő Fejes Éva-Mária és három kézdivásárhelyi termelő használhatja a Székely termék védjegyet. Ez utóbbi három kézdivásárhelyi termelő Farkas Magda mézeskalács-készítő, a hagyományos és házi jellegű húskészítményeket előállító M&Co. Kft., valamint a mustártermelő Mi-Tu-Har Kft., amely helyi termesztésű mustármagból állítja elő termékét.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, szeretné, ha minél több gazda állítana elő a Székely termék védjegy követelményeinek megfelelő terméket, és minél több igényelné a minősítést, hiszen a védjegy garancia az áru minőségére, és ezáltal könnyebben is értékesíthető.
– Bebizonyosodott, hogy a Székely termék védjeggyel ellátott árucikkek megállják a helyüket a külföldi piacon is. Azon dolgozunk, hogy minél több helyi kereskedelmi és vendéglátó-ipari egység is bizalommal forgalmazza ezeket a termékeket, ugyanakkor nagyobb erdélyi városokba is szeretnénk eljuttatni székelyföldi termékeinket – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.
A Székely termék védjeggyel ellátott árucikkeket az érdeklődők a Hargita Megye Tanácsa által minden hónap harmadik szombatján Csíkszeredában megrendezett Hagyományos és Helyi Termékek Havi Vásárán is beszerezhetik. A legközelebbi havi vásár október 15-én lesz a megyeháza oszlopcsarnokában 8 és 14 óra között. Ezt megelőzően Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Agrárkamara és Hargita Megye Tanácsának vidékfejlesztési egyesülete harmadik alkalommal szervezi meg október 7–8-án a Hagyományos Székely Termékek Őszi Vásárát Csíkszeredában. A havi vásároknál bővebb kínálatú rendezvény mindkét napon 9 és 17 óra között várja az érdeklődőket a csíkszeredai megyeháza oszlopsora között. A gyergyószéki vásárlók az október 14–15-én Szárhegyen megszervezett Hagyományos Székely Termékek Őszi Vásárán szerezhetik be a helyben termelt árukat. A Székely termékek ezenkívül jelen lesznek a marosvásárhelyi háromnapos, október 20–23. közti hagyományostermék-vásáron is.
Csíkszereda, 2011. október 6.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774