Újabb leosztás történt a 7-es kormányrendelet alapján

( Szavazat)52 megjelenítés
Összesen 272 ezer lej elkülönítését hagyta jóvá a kormány Hargita megyei települések számára múlt heti ülésén. Mivel a 7/2006-os, víz- és csatornarendszerek, valamint sportbázisok építésére vonatkozó kormányrendelet keretében felhasználatlan összegek maradtak, amelyeket eredetileg sportbázisok építésére szántak, a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium infrastrukturális beruházásra csoportosította át, és Hargita megyéből három község részesült belőle: Csíkkarcfalva, Csíkmadaras és Románandrásfalva – az előbbi kettő csatornázásra, Románandrásfalva pedig hídfelújításra.
 
 
A fenti leosztás azt a december közepi, egymillió eurónyi pénzelkülönítést egészíti ki, amelyről december 18-án adtunk hírt. Akkor ennyi összeget utalt ki a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium Hargita megyei települések számára a 7/2006-os kormányrendelet alapján. A kormány akkori döntése értelmében a Hargita megyének kiutalt 3 760 124 lejből tizenkét település csatornázásra, egy pedig, Románandrásfalva, hidak javítására kapott pénzt. Csatornázási munkálatokra Csíkkarcfalva, Csíkmadaras, Csíkpálfalva, Csíkszentimre, Csíkszentmárton, Csíkszentsimon, Csíkszenttamás, Gyergyócsomafalva, Gyergyóditró, Homoródszentmárton, Oroszhegy és Szentegyháza részesül az összegből. Ezek közül hét község – Csíkszentmárton, Ditró, Homoródszentmárton, Szentegyháza, Oroszhegy, Szentimre, Szentsimon – a kormányprogram keretében kötött szerződésbe foglalt összeg utolsó részletét is megkapta, tehát ezek esetében a teljes pénzt sikerült lehívni a kormánytól.
 
Minderre az igénylést a területi RMDSZ-szervezetek javaslatai alapján állították össze, és Hargita Megye Tanácsa közbenjárásával, az RMDSZ kormányzati tisztségviselői támogatásával fogadta el a kormány. Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke ezzel kapcsolatos nyilatkozatában kiemelte Tánczos Barna államtitkár szerepét, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy elfogadják a Hargita megyéből felterjesztett listákat, és a mostani, második leosztást is ő segítette elő, ugyanakkor szintén kiemelendő a területi RMDSZ-szervezetek munkája.
 
Csíkszereda, 2011. december 26.
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774