Újabb képzésnek ad helyet Hargita Megye Tanácsa

( Szavazat)56 megjelenítés
A Managenergy és Hargita Megye Tanácsának Energiatakarékossági Közszolgálata kapacitásnövelő képzést szervez, amivel Hargita, Kovászna és Maros megye közös stratégiai tervezését segíti elő.  
 A Managenergy az Európai Bizottság Intelligens Energia programjában nyújt technikai támogatást, segítve a közszférát az energiahatékonyság és a megújuló energiák terén helyi és regionális szinten (www.managenergy.net). A megyei tanács alintézményeként működő energiatakarékossági közszolgálat elsődleges célja az alternatív energiák használatának elterjesztése a megye területén (www.spme.ro).
A képzés célja a helyi önkormányzatok bevonása és segítése a Polgármesterek Szövetsége (Covenant of Mayors) kezdeményezésben, amely a szén-dioxid-kibocsátás és a globális felmelegedés csökkentését tűzte ki célul. A Polgármesterek Szövetségéhez csatlakozott önkormányzatok önként vállalják, hogy megfelelnek az EU-s normáknak, tervet készítenek és azokat gyakorlatba is ültetik a célok elérése érdekében. A képzés két napja során szó lesz a kezdeményezés alapjául szolgáló Fenntartható Energia Akcióterv (Sustainable Energy Action Plan – SEAP) elkészítéséről és a megvalósítási problémákról is (finanszírozási források, támogatási rendszerek), külföldi és hazai előadók bevonásával.
A képzést november 6–7-én tartják Csíkszeredában, Hargita Megye Tanácsa Multifunkcionális Központjában. Meghívottjai és résztvevői olyan személyek a települések adminisztrációs személyzetéből, akik a helység fejlesztésével, beruházásokkal és középületek működtetésével foglalkoznak.
 
Csíkszereda, 2012. november 5.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774