Újabb hegyi menedékhelyeket létesít a megyei tanács

( Szavazat)70 megjelenítés
A megyében eddig felállított három hegyi menedékhelyet a turisták civilizált módon használták. A faházikókat a Fehérmezőn (Nagy-Hagymás-hegység), az Ördög-tónál (Hargita-hegység) és a Naskalat-hegységben (Gyimes völgye) helyezték el idén nyáron Hargita Megye Tanácsa Biztonságos hegyi turizmus című programja keretében.

 

– Az első három menedékhely kiállta a próbát, a hegyeinkben barangolók jelesre vizsgáztak civilizált viselkedés terén, amit ezúton köszönök meg a megyei tanács Hegyimentő Közszolgálatának csapatai nevében is – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. – További négy faházikót vásárolunk, amelyek jövő év tavaszán kerülhetnek helyükre.

A megyei tanács a hegyimentő közszolgálatával együttműködve indította el a projektet 2009-ben: mivel sok eltűnt, eltévedt személyhez riasztották a hegyimentőket, azokon a nagy kiterjedésű lakatlan területeken, ahol nincs semmiféle óvóhely, hegyi menedékek létesítését tervezik. A program keretében megvásárolt első három faházikót a hivatásos és önkéntes hegyimentők szállították ki és rakták össze idén júliusban. A tervezett további négy menedékhelyet a Kelemen-havasokban, a Szellő-tetőn, a Vargyas-szorosban és a Görgényi-havasokban létesítik.

A szóban forgó menedékhelyek akár életmentők is lehetnek az eltévedt turisták számára, ugyanakkor növelhetik a más tájakról érkező túrázók biztonságérzetét, akik így szívesebben visszatérnek majd vidékünkre. A hegyimentők rendszeresen látogatják a menedékhelyeket, és továbbra is arra kérik a turistákat, hogy óvják és tartsák tisztán a házikókat, hiszen azokra bármikor szükségük lehet az arra járóknak.

Csíkszereda, 2010. december 2.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774