Új tejhűtő berendezés az agyagfalvi gazdáknak

(0 Szavazat)428 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa a Vidékfejlesztési Egyesületén keresztül írt ki pályázatot a Hargita megyei szarvasmarha-, juh-, kecsketenyésztő helyi egyesületek támogatására, amelyre jelentkezett a Bögözi Küküllő Szarvasmarhatartó Egyesület egy tejhűtő berendezés beszerzésének céljával. A pályázat sikeres volt, így a Vidékfejlesztési Egyesület a 49 százalékát biztosította a 4600 lej értékű, 500 literes tejhűtő tanknak.

A beruházás körülbelül harminc agyagfalvi gazdát érint, akik mindannyian bizakodók a hűtőberendezés beszerzése nyomán várható tejáremelkedéssel kapcsolatosan, amelyre nagy szükség van, hiszen sokuknak a tej értékesítése az elsődleges megélhetési forrásuk.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az általa vezetett intézmény régóta dolgozik azon, hogy a térség a mezőgazdasági erőforrásait megfelelően ki tudja használni, és ennek érdekében dolgozzák ki a megye agrárstratégiáját.
– Támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely a kisgazdaságok versenyképességének növekedését segíti elő, hiszen Székelyföld adottságainak köszönhetően a mezőgazdaságnak szerves részét kell képeznie a turisztikai kínálatainknak, ez vidékünk fejlődésének egyik záloga. Agrárstratégiánk része a Vidékfejlesztési Egyesület pályázati rendszere is, amely révén közvetlenül tudjuk támogatni a helyi termelőket – nyilatkozta a tanácselnök a sikeres pályázat kapcsán.
Szilágyi Lajos, a pályázó bögözi egyesület elnöke úgy látja, a tejhűtő jelentősen megnöveli az érintett gazdák versenyhelyzetét, hiszen lehetőségük van nagyobb mennyiséget összegyűjteni, és így tárgyalási pozíciójuk is megnövekszik a felvásárlókkal szemben.
– Reális esélyünk vannak arra, hogy a tejhűtőnek köszönhetően a mostaninál sokkal előnyösebb áron tudjuk majd értékesíteni a tejet – jelentette ki Szilágyi Lajos.  

 
Csíkszereda, 2011. december 12.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774