Új orvosi rendelő Alsósófalván

( Szavazat)66 megjelenítés
Egynegyed résszel járult hozzá Hargita Megye Tanácsa a Parajd községi egészségügyi létesítmény megépítéséhez.
Új orvosi rendelő épületét adták át a Parajd községhez tartozó Alsósófalva lakosságának május 18-án. A közel 400 000 lej értékű beruházás egynegyedét Hargita Megye Tanácsa biztosította. Bokor Sándor, Parajd község polgármestere szerint a lakosság kérésére adott válasz az elkészült egészségügyi létesítmény, ahol odaadó munkát végző családorvosok állhatnak a község lakóinak szolgálatára.
 – Hargita Megye Tanácsával együttműködve, a közösség érdekét figyelembe véve építettük fel ezt a modern, tágas orvosi rendelőt – mondta az ünnepségen a polgármester, hozzátéve, hogy Alsósófalva aszfaltozott útjainak kialakításához is nagymértékben hozzájárult a megyei tanács.
Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke hangsúlyozta:
– Az elmúlt 22 esztendő során az erdélyi magyarság, a székelyek azt a célt követték, amit őseink is: az építkezés a célt szolgálja, ehhez kell eszközöket találnunk. Enélkül nem lehet Erdélyt, Székelyföldet építeni. Egyik legfontosabb eszközünk az önkormányzati jelenlét, amikor a közösség által megbízott emberek, elöljáróink döntéseket hoznak a közösség érdekében. 2012. június 10-e előtt sok mindenről hallunk, mi azonban csak arról beszélünk, hogy mit tettünk a közösségért, az erdélyi, a székelyföldi magyar emberekért, és arról, hogy milyen terveink vannak az elkövetkező időszakra. Én arra biztatok mindenkit, hogy akkor, amikor eljön a választás pillanata, arra bízzák a közösség vezetését, aki már bebizonyította, hogy képes a magyar ügyet szolgálni, anyagi forrásokat idehozni, képes építkezni, képes a közösség ügyeinek továbbvitelére. Bokor Sándor polgármester ilyen ember, Borboly Csaba megyeitanács-elnök ilyen ember, én megbízom bennük.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is az összefogás, a közös építkezés fontosságára hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy a megyei önkormányzat az elmúlt négy évben a helyi közösségek igényeire figyelve folytatta tevékenységét. Így példaként említette azt, hogy a megye első állandó ügyeleti központja is Parajd községében jött létre.
– Nem elég utakat aszfaltozni, rendbe kell tenni azokat a szolgáltatásokat is, amelyek családaink jólétét biztosíthatják. Semmi sem lehet fontosabb a saját és szeretteink egészségénél, ezért Hargita Megye Tanácsa kiemelt helyen támogatja az egészségügyet. Hangsúlyt kapnak az egészségügyben dolgozók, amihez kiszolgáló rendszereket kell létesíteni. Mindezt könnyebb együtt, kalákában megvalósítani. Hargita Megye Tanácsa azokat az elképzeléseket támogatja, ahol van helyi kezdeményezés, és ebből a szempontból Parajd község példaértékű – hangsúlyozta a tanácselnök. Hozzátette: – Nem vagyunk kormányon, de számíthatunk egymásra, és konfliktusok nélkül kell mennünk előre, mert az erdélyi magyar közéletben azoknak van helyük, akik a választások után is kezet tudnak fogni politikai hovatartozástól függetlenül.
Az eseményen részt vett Birtalan József megyemenedzser is. Az orvosi rendelő épületét Timár Zsolt református tiszteletes áldotta meg.
 
Csíkszereda, 2012. május 18.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774