Új mentőautót kapott Csíkszentmihály

( Szavazat)48 megjelenítés
A spanyolországi Santander városból kapott ajándékba egy mentőautót Csíkszentmihály. Az ünnepélyes átadás június 23-án volt a szentmihályi polgármesteri hivatalban, a sajtó, helyi és megyei tanácsosok, valamint Borboly Csaba megyeitanács-elnök jelenlétében.

A spanyolországi Amberne Rt. santanderi cég Citroen Jumper típusú mentőautót ajándékozott a Hargita Megyei Mentőszolgálatnak, hogy a csíkszentmihályi munkaponton használják. A járművet Kósa Péter, Csíkszentmihály polgármestere, Szentes Antal megyei tanácsos és Fodor Zoltán helyi tanácsos vették át június 8-án Santanderben, és ma, június 23-án adták át ünnepélyesen a helyi közösségnek. A polgármester köszöntőjében elmesélte, hogy 2008-ban felkereste őt Dobos István magyar–spanyol állampolgár, akinek a nagyapja, Dobos Dénes a községben volt iskolaigazgató. Az unoka mindenáron segíteni akart a községen, és egyeztetések után a mentőautó mellett döntöttek. Ráadásul Dobos István a községi elöljárókat Spanyolországban jártukkor megismertette egy Szentmihályhoz nagyon hasonlító településsel, amellyel jó együttműködés ígérkezik.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke példaértékűnek nevezte a nemes adományt. Azt is elmondta, hogy a megyei önkormányzat és az RMDSZ számára prioritás az egészségügy; a szövetség, bár tudta, nehéz feladat, kérte az egészségügyi tárcát a kormánykoalíció alakulásakor. Borboly gratulált a község tanácsosainak pozitív hozzáállásukért.
A Hargita Megyei Mentőszolgálat részéről Ferencz Vilmos műszaki igazgató és Ambrus József orvos igazgató egyaránt örömét fejezte ki az adomány miatt. Ambrus úgy fogalmazott, kevés olyan megye van az országban, ahol ekkora figyelmet kap az önkormányzatok részéről az egészségügy.
Csíkszereda, 2010. június 23.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774