Új kultúrotthonnal büszkélkedik Csíkszenttamás

(1 Szavazat)75 megjelenítés
Már csak a berendezésre vár Csíkszenttamás új kultúrotthona, amelynek az újjáépítéséhez szükséges pénzkeretet Hargita Megye Tanácsa biztosította.
A két éve elkezdett építkezés eredménye egy teljesen új kultúrotthon, amelyben már nem is lehet ráismerni a régi, teljesen leromlott állagú épületre, így nem is felújításról beszélhetünk, hanem teljes újjáépítésről. A Csíkszenttamás községházának közvetlen szomszédságában található művelődési otthonban a színpados nagyterem mellett helyet kapott egy konferenciaterem, 13 szoba és egy konyha is, számos mellékhelyiséggel – tudtuk meg Márk Tibortól, Csíkszenttamás polgármesterétől. A polgármester a helyi tanács tagjainak kíséretében mutatta be a vadonatúj kultúrotthont a június 29-i helyi tanácsülésen részt vevő Borboly Csaba megyeitanács-elnöknek.

 
Az ülésen döntöttek arról, hogy a Szent Anna Feredő 1,38 hektáros területét a megyei tanács jogtulajdonába adják arra az időszakra, amíg az felújítja a fürdőt. „A jelenlegi jogszabályok szerint ez az egyetlen módja a fürdőfelújítás finanszírozásának, azonban a rehabilitáció a helyiek által elképzelt terv szerint fog történni, hiszen a helyiek tudják a leginkább, mire van szükségük. A felújítás után természetesen visszakapják a szenttamásiak a tulajdonjogot” – nyilatkozta Borboly Csaba.
Bár a múlt évben nézeteltérés alakult ki a megyei önkormányzat és a csíkszenttamásiak között a regionális hulladékkezelő központ helyszínének kiválasztása kapcsán, Hargita Megye Tanácsa továbbra is sikeresen működik együtt a községgel, így újult meg a kultúrotthon, és a megyei tanács vállalja a Szent Anna Feredő felújítását is. Mindezek a befektetések a helyi turizmus fellendítését segítik. Ennek kapcsán Borboly Csaba elmondta: „Nem elég idevonzani a turistákat, megfelelő programot kell tudjunk biztosítani számukra. Ezeknek a programoknak lehet a helyszíne a kultúrotthon és a fürdő is. A helyiek életszínvonalának növekedése azonban csak a konkrét érvényesülési lehetőségek biztosításával valósulhat meg, ezért törekszünk arra, hogy a gazdákat, a termelőket segítsük. Bízom benne, hogy lesznek Szenttamáson is vállalkozó kedvűek, akik veszik a bátorságot, és a Székely Termék védjegy elnyeréséhez megfelelő minőségű termékeket állítanak elő. A megyei tanács pedig e termékek piacra jutásában, értékesítésében segíti őket.”
Jelenleg Szenttamáson kicsik és nagyok néptáncot tanulnak a helyi iskola sporttermében, amelyet Borboly Csaba megtekintett a tanácsülést követően, a helyi tanácsosokkal együtt.
Csíkszereda, 2010. június 30.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774