Tusványoson is ízlett a töltött káposzta

( Szavazat)38 megjelenítés
A tusványosi tábor július 22-i előadásai közötti szünetben székely kapuban állva fogadta és székelyföldi töltött káposzta kóstolóra tessékelte beljebb Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Tamás Sándor, Kovászna megyei tanácselnök az érdeklődőket.
 
A töltött káposzta kóstolás célja a hagyományos székely termékek népszerűsítése volt, de a helyszínen más székelyföldi termelők termékeivel is meg lehetett ismerkedni.
Borboly Csaba, megyei tanács elnöke szerint a tábori kóstoló kiváló alkalom, hogy az aki csak hallásból ismeri a kezdeményezésünk az most saját maga tapasztalja meg a székely termék ízletességét.
 
– A székely termékek népszerűsítése egyszerre megteremti és kielégíti az igényt a hagyományos termékeink iránt. Egyszerre teremtünk munkahelyet és egyszerre tartjuk itt az helyben előállított termékekből származó jövedelmet, tehát összességében nézve egymást erősítő hatásokat generálunk – foglalta össze Borboly Csaba a kezdeményezés lényegét.
Tamás Sándor, Kovászna megyei tanácselnök szerint a székely termékek kapcsán a fogyasztók és termelők igénye találkozik.
– A székely termék népszerűsítése szerves része az egységes Székelyföld képnek. Azt szeretnénk elérni – és a visszajelzések ezt támasztják alá –, hogy Székelyföld Brüsszelből is és Európa különböző részeiből is látsszon. Lényegében nem akarunk semmi kirívót, hiszen a hagyományos termékek, élelmiszerek Európa szerte reneszánszukat élik – mondta Tamás Sándor, aki a jövőre nézve megemlítette, hogy a Kovászna megyében negyedévente megrendezett hagyományos székely termékvásár őszi kiadására a Magyar Köztársaság elnökének feleségét is el szeretnék hívni.
Hargita megyében havonta rendeznek hasonló vásárokat és igencsak népszerűek, holott a kínálat nem tartalmaz genetikailag módosított termékeket, csupán a helyi ízvilág és a hozzájuk adott lélek viszi sikerre.
A termékbemutatón kiderült, hogy Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére a magyarországi Cora üzletek után a CBA is polcaira szeretné tenni a székely termékeket és a töltött káposztát felszolgáló gyergyói Inter Com Kft. az első vállalat, amellyel szállítási szerződést kötöttek.
 
Csíkszereda, 2011. július 22.
 
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774