Turistaösvények és mászó falak kialakítása a Gyilkos tónál

(0 Szavazat)50 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa Hegyimentő Közszolgálatának Biztonságos hegyi turizmus elnevezésű programja keretében a Gyergyói-havasok turistaösvényeit jelző táblák kihelyezését kezdte el Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szeptember 7-én. A Fehérmezőre vezető turistaösvény tábláit és a Gyilkostót körbejáró nordic walking ösvény első tábláját helyezte ki a tanácselnök, miután átadták az új és felújított mászófalakat is.

 

Borboly Csaba elmondta, a Gyilkostó megyénk kiemelt turisztikai célpontja, amelyet sajnos rendetlenül, a természetet nem kímélve használnak a turisták, éppen ezért igyekszik a megyei tanács megfelelő körülményeket biztosítani e csodálatos hely teljes bebarangolásához. Már fél éve felajénlották Gyergyószentmiklós polgármesteri hivatalának egy közösségi társulás megalakítását, amelynek elsődleges célja a Gyilkostó-és környékének fejlesztése lenne, azóta is várnak a hivatal pozitív válaszára, de addig is a rendelkezésre álló eszközökkel próbálnak megfelelő körülményeket biztosítani az idelátogatók számára, úgy mint turistaösvények és mászófalak kialakítása, hegyimentő bázis kialakítása, de gondoltak a kisiskolásokra is tanösvények kialakítása, erdei iskolák szervezésén keresztül. A tanácselnök elmondta, a Gyilkostó környékén 300, a megyében pedig lassan 1000 kilométer kijelölt, digitalizált, a minisztérium által engedélyezett ösvény van, amelynek bővítésén folyamatosan dolgoznak annak érdekében, hogy biztosítani tudják a megye nevezetességeinek minél szélesebb körben való megismerését.
Fekete Örs, a Hargita Megye Tanácsa Hegyimentő Közszolgálatának vezetője bemutatta a megkezdett turistaösvényeket, elmondta, hogy a Fehérmezőre vezető turistaösvény kiváló kikapcsolódási lehetőség családok, idősebb látogatók számára. A Gyilkóstót körbejáró nordik walking típusú ösvény egy megfelelően kitáblázott turistaösvény, amely rengeteg információval látja el használóját. A mászófalak rendületlen népszerűségnek örvendenek az idelátogatók számára, elsődleges fontosságú, hogy biztonságossá tegyék ezeket, ezúttal a Lányok Útja elnevezésű, kezdők és gyerekek számára ajánlott mászófalat adtak át a mászósport kedvelőinek.
Az ösvények átadása után lehetőség volt a sziklamászás élményének kipróbálására is.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774