Turistaösvény és a Szent Anna-fürdő feljavítási munkálatainak átadása Csíkszenttamáson

( Szavazat)42 megjelenítés
A frissen elkészült turistaösvényt és a Szent Anna-fürdő feljavítási munkálatait adták át Csíkszenttamáson szeptember 7-én, amelyen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Márk Tibor polgármester, és szenttamás lakossága is.
 
A Csíkszenttamásért Egyesület kezdeményezésére és Csíkszenttamás község önkormányzatának, illetve Hargita Megye Tanácsának támogatásával elkészült turistaösvény magába foglalja a község fontosabb látnivalóit. A polgármesti hivataltól induló ösvény hossza 4 700 méter, és érinti a helyi templomot, a Csonkatornyot, a Feneketlen-tavat, a Szent Anna-kápolnát és a Sándor kúriát. Célja a település és annak környékének a bemutatása, természetvédelemre való nevelés, az iskolai tananyag kiegészítése, a természetjárás népszerűsítése és a turistaforgalom fellendítése.
 
A Szent Anna-fürdő felújítási munkálatai Hargita Megye Tanácsának hagyományos fürdők felújítását célzó programjának részeként valósult meg, amelynek keretében tizenegy fürdőt újítanak fel a megye egész területén a fejlesztési minisztérium támogatásával, a szenttamási fürdő felújításának finanszírozásához a megyei tanács közel 300 000 lejjel járult hozza.
 
Márk Tibor polgármester bemutatta a turistaösvényt, annak állomásait, és köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak úgy a turistaösvény kialakításához, mint a fürdő felújításához nyújtott támogatásáért, amelyek nagy lépést jelentenek a település turisztikai életében.
 
Borboly Csaba tanácselnök kiemelte a turisták számára tartalmas programok kínálásának fontosságát, hiszen csak úgy tudunk gazdasági előnyt, munkahelyeket kovácsolni messze földön híres látványosságainkból, ha képesek vagyunk több időre ittartani látogatóinkat, helyi termékeket, a helyi vendéglátást promoválni. Kiváló példa erre a tematikus turistaösvény kialakítása, és a Szent Anna-fürdő felújítása is, hiszen együttesen olyan vonzerővel bírhatnak, amelyek a községbe csalogatják, és több időre le is kötik az idelátogatókat.
 
 
 
Csíkszereda, 2011. szeptember 7.
 
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774