Továbbra is van munkalehetőség a gyimesfelsőloki egészségügyi személyzet számára

( Szavazat)73 megjelenítés

A megyeközpontban, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál folytathatják tevékenységüket a gyimesfelsőloki egészségügyi központ alkalmazottai.

Szakorvosi személyzet hiányában a kihelyezett gyimesfelsőloki egészségügyi központ tevékenysége nem számolható el az Egészségbiztosító Pénztárnál, így jelentős veszteséggel működik. Ezért Hargita Megye Tanácsa és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége még az év elején, a megszorító intézkedések bevezetésekor egyeztetett mindhárom gyimesi község vezetőségével a felsőloki egészségügyi központ megmaradása érdekében. Ekkor többféle javaslat is született, miszerint a térségben tevékenykedő háziorvosok végezzenek szolgálatot a központnál, vagy a községek vezetői teremtsék meg annak a feltételeit, hogy jöjjenek a térségbe szakorvosok, hogy valós kórházi tevékenységet is lehessen végezni, ne csak nővéri felügyeletet. Sajnos januártól mostanig nem született megoldás az egység megmentésére, nem sikerült orvosokat hozni Gyimesbe.

Hargita Megye Tanácsa a kórházak decentralizációja kapcsán azt kérte az Egészségügyi Minisztériumtól, hogy lehetőleg adósságok nélkül adja át a megyei és a tölgyesi korházat, ugyanis a megyei tanács költségvetése nem tudná fedezni a jelentős hiányt. Az Egészségügyi Minisztérium, az igénylésnek megfelelően, jelentős adósság nélkül adta át a megyei kórházat, vagyis a gyimesfelsőloki egység nélkül.

A kórház és a megyei tanács vezetőségét aggasztotta a személyzet sorsa, és megoldást kerestek, hogy ebben a nehéz, válságos időszakban ne kerüljenek családok bizonytalan anyagi helyzetbe. Így – habár ideiglenesen, az új személyzeti jogszabályok életbelépéséig – a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál ajánlottak fel munkalehetőséget az eddig Gyimfelsőlokon szolgálatot teljesítő személyzet számára.

„Nem voltunk és nem vagyunk a leépítések hívei, sem a kórháznál, sem a megyei tanácsnál, mert minden ember munkájára szükség van. Ezért meggyőződésünk, hogy nem lerázni kell a problémákat, hanem megoldást kell találni. A gyimesfelsőloki egészségügyi központ esetében is természetesen fennáll az ajánlatunk, hogy amennyiben – akár a helyi közösség erőfeszítése révén – sikerül a térségbe orvosi személyzetet hozni, hogy elszámolhatóvá váljon az egészségügyi tevékenység, akkor az egység újranyitásának lehetőségével is számolunk” – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a gyimesfelsőloki sürgősségi központ helyzete kapcsán.

Dr. Demeter Ferenc, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója szerint a cél a kórház hatékony működtetése mind szakmai, mind gazdasági téren. „Ezt kötelességünk maradéktalanul teljesíteni. Ezzel tartozunk adófizető pácienseinknek és a kórház összes alkalmazottjának” – fejtette ki a menedzser.

„Országos szinten elkezdődött a közösségi asszisztensi hálózat kiépítése, így a marosvásárhelyi képzőközpont is elkezdte az asszisztensek szakosítását erre a célra. A gyimesi központ és az ottani lakosság számára ez egy újabb lehetőséget jelent” – közölte dr. Csíki Csongor megyei tanácsos, a megyei kórház orvos igazgatója.

Csíkszereda, 2010. július 13.

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774