Továbbra is közlekednek az Autotransport buszjáratai

(0 Szavazat)88 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa újabb közbeszerzést hirdetett meg hat helyközi járatra

Öt Hargita megyei buszjáratra került gazda a felszámolás alatt álló Autotransport Rt. tizenegy megszűnő járatából a Hargita Megye Tanácsa által kiírt közbeszerzésdecember 3-i elbírálása nyomán. Eszerint a Maros megyei Balint Trans Kft. a Balánbánya–Csíkszereda, Balánbánya–Csíkszentdomokos, Csíkszereda–Kászonaltíz, Csíkszereda–Büdösfürdő és Csíkszereda–Lóvész útvonalon fog járatokat üzemeltetni januártól.
A további hat járat üzemeltetésére ezúttal sem jelentkezett senki; rövid idő alatt ez már a második licit volt az említett tizenegy útvonalra, az elsőnél egyetlen tömegközlekedési vállalat sem nyújtotta be ajánlatát.

 

A fennmaradó hat járatra (Csíkszereda–Tusnádfürdő, Csíkszereda–Csíkkozmás, Hidegség–Csíkszereda, Csíkszereda–Tusnád, Csíkszereda–Lázárfalva, Csíkdánfalva–Balánbánya) a megyei tanács december 3-án újabb közbeszerzést írt ki, a felszámoló cég pedig engedélyezte az Autotransport Rt.-nek, hogy mindaddig, amíg nem kerül üzemeltető ezekre az útvonalakra, működtethesse járatait. Mivel a Balint Trans a fent említett öt útvonalon csak jövő év januárjától veszi át a járatokat, addig ott is az Autotransport Rt. lesz az üzemeltető. A tizenegy buszjáratnak egyébként december elsejétől kellett volna megszűnnie a cég elleni csődeljárás miatt.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke sajnálatát fejezte ki, hogy a probléma nem oldódott meg teljesen, de bízik benne, hogy az újabb kiírásnál kerül jelentkező.

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az érintett utazóközönség ne maradjon tömegközlekedési lehetőség nélkül, ezért már a mai (december 3-i – szerk. megj.) elbírálás után rögtön meghirdettük az újabb licitet – nyilatkozta a tanácselnök.

A szóban forgó hat útvonalon az utasoknak lehetőségük van országos buszjáratokat igénybevételére. Mint azt korábban hírül adtuk, a második kiírásnál a megyei tanács a tizenegy járatot négy csoportba sorolta, hogy közbeszerzési szempontból azonos pontértékük legyen, azaz működtetés szempontjából egyaránt tartalmazzanak rentábilis és kevésbé rentábilis járatokat. Borboly Csaba akkor leszögezte: „azon igyekszünk, hogy egyetlen Hargita megyei lakosnak se okozzon gondot az ingázás, a vásárlás, az orvosi látogatás vagy az ügyintézés”.

Csíkszereda, 2010. december 3.

 
 
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774