Tolódik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház bővítési munkálatainak befejezése

( Szavazat)42 megjelenítés
A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház C szárnyának átalakításáról és bővítési munkálatairól tartott megbeszélést december 5-én Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Tánczos Barna RMDSZ-es szenátorjelölt, Korodi Attila parlamenti képviselőjelölt, Vitos Attila főorvos, Demeter Ferencz kórházmenedzser, illetve a kivitelező cég képviselői. Mint elhangzott, a munkálatok tartalmazzák az épület második emeletének átalakítását a szemészet és az intenzív osztályok számára, illeve az épület egy emelettel való bővítését a modern műtők kialakítása céljából. 
 Az eredeti tervek szerint a kivitelezőnek a munkálatokat november végére kellett volna elvégeznie, ahogy azonban elkezdték kibontani a falakat, kiderült, hogy legtöbb esetben az épület tartószerkezetét nem az eredeti tervek szerint építették, a tartóoszlopok nem egymás fölött helyezkednek el, így az épületet a megerősítése nélkül lehetetlen egy emelettel megemelni, hiszen bármelyik pillanatban összedőlhet. Éppen ezért a fent említett átalakításokat az épület tartószerkezeti megerősítése kell hogy megelőzze az alapoktól a ráépítésig, ami magában foglalja 11 darab új vasalt betonfal (diafragma) építését 4 szinten (alagsor, földszint, I. és II. emelet) újonnan készülő alapokra, 15 oszlop köpenyezését vasalt 10 cm-es betonréteggel az alagsorban és a földszinten, beleértve az oszlopokhoz tartozó alapok megerősítését is, illetve 78 oszloprész teherbírásának növelését szénszálas anyagburkolás alkalmazásával négy szinten.
Ezek a munkálatok időigényesek, elvégzésük precíz mérnöki munkát, a tervek újrakészítését igényli, így értelemszerűen a kivitelező nem tudta tartani a határidőt. Emellett az is késlelteti a munkálatokat, hogy a kivitelező nem tudja egyszerre végezni a munkálatokat minden helyiségben, hiszen a kórház napi tevékenységét is biztosítani kell. Ugyanakkor voltak olyan felületek, amelyeket a kórház később tudott átadni a kivitelezőnek a munkálatok elvégzésére, illetve igényelték a munkálatok leállítását munkanapokon 9–13 óra között, így tovább késett a munkálatok befejezése.
Az illetékesek a betegek és az alkalmazottak türelmét kérik, hiszen szükség van a munkálatok elvégzésére annak érdekében, hogy a jövőben korszerű, minden igénynek megfelelő helyiségek és felszerelések várják a dolgozókat, betegeket egyaránt.
A kivitelező az újabb körülményeket figyelembe véve április végére ígérte a munkálatok teljes befejezését.
 
Csíkszereda, 2012. december 5.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774