Több százan alkottak egy nagy családot

( Szavazat)76 megjelenítés
Mintegy félezer gyerek és felnőtt kapcsolódott be a Családok karácsonya rendezvénysorozat programjaiba december 15-én, szombaton Csíkszeredában, a megyeháza előterében és földszinti termeiben. 
 December 13–22. között Hargita Megye Tanácsa és alintézményei, partnerszervezetekkel együtt, több mint ötven karácsonyváró programot szerveznek megyeszerte. A változatos programkínálat egyik színfoltja a megyei tanács Családprogramja keretében megrendezett szombati találkozó volt, a szervezők igyekeztek a részt vevő családok apraját-nagyját ráhangolni a közelgő ünnepekre. Délelőtt 10 órától kezdődően a márványteremben karácsonyfadísz-készítésre, valamint Karácsony a családban címmel rajzversenyre jelentkezhettek a gyerekek, ezzel egy időben gyertyakészítésre is lehetőség nyílt. A továbbiakban a fiatalok csapatokba verődve az általuk készített díszekkel öltöztették fel a fenyőfákat, a legszebb karácsonyfákat díjazták.
Tamás József római katolikus püspök ünnepi elmélkedésében köszönetét fejezte ki Borboly Csaba tanácselnöknek és Hargita Megye Tanácsa munkaközösségének, hogy ilyen rendezvényekre is áldoznak, és próbálják az itt élő családok életét megkönnyíteni, ilyen rendezvényeken keresztül is széppé tenni.
– Karácsonykor Isten ajándékozott meg bennünket a legnagyobb ajándékkal, az ő Fiával, Jézus Krisztussal, akit elküldött közénk a földre. Aki tud ajándékot adni és másoknak örömet szerezni, az mind-mind karácsonyi angyal – hangsúlyozta Tamás József püspök.
A megyei tanács részéről Zonda Erika, a Programok és Alárendelt Intézmények Vezérigazgatóságának vezetője köszöntötte a jelenlévőket, karácsony üzenetét tolmácsolva számukra.
– A karácsony üzenete – a megváltó születésének hirdetése mellett – a család, a közösség erejének, oltalmának hangsúlyozása. Ezért kedves számunkra ez az ünnep. Ezért helyeztük a hangsúlyt adventi rendezvényeink során a családra olyan foglalkozásokat szervezve, amelyeken együtt vehet részt a család. Remélem, rendezvényeinkkel sikerül hozzájárulni ahhoz, hogy lélekben felkészüljünk a karácsony misztériumának befogadására, megélésére – fogalmazott Zonda Erika.
Az ünnepi gondolatok után a gyerekekkel közösen szelték fel a családok kalácsát, amelyet a jelenlévők jóízűen el is fogyasztottak. A folytatásban karácsonyi verseket és dalokat adtak elő a kicsik közül a bátrabbak, itt is jutalmazták a legjobbakat. Pár kedves dallal Ádám Katalin is meglepte a gyerekeket, amit közösen meg is tanultak.
A délután folyamán díjazták valamennyi verseny dobogósait: Székely termék védjeggyel rendelkező szörpöt, lekvárt kaptak a fonott kosarakban, az első helyezettek pedig egy-egy A székelység története könyvvel is gazdagabbak lettek.
Sokak arcára mosolyt csaltak az Aranyalma óvoda gyermekei, akik betlehemes játékot adtak el, majd a Didergő király története elevenedett meg bábelőadás formájában a Csíki Anyák Egyesületének jóvoltából. A találkozó a magyarországi Kiss Kata Zenekar Betlehemi csillag című karácsonyi műsorával ért véget.
Az egész rendezvény alatt vajas kenyérrel, teával, mézes pogácsával, vattacukorral kínálták a résztvevőket, továbbá lehetőség nyílt arcfestésre is.
 
Csíkszereda, 2012. december 15.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774