Több mint ötmillió lej erdősítésre

( Szavazat)35 megjelenítés
Gyergyószárhegy és Gyergyóalfalu közbirtokossága együttesen több mint ötmillió lej értékben írt alá finanszírozási szerződést a leromlott mezőgazdasági területek erdősítésére október 6-án Bukarestben, a Környezetvédelmi Alap székhelyén.
 
A gyergyószárhegyi és gyergyóalfalvi közbirtokossági vezetők, valamint Lőrincz Csilla, a Környezetvédelmi Alap Ügyvezetőségének alelnöke a 2010 végén leadott, kedvezően elbírált pályázatok finanszírozási szerződését írták alá október 6-án Bukarestben, és ennek köszönhetően összesen mintegy 200,35 hektár területet tudnak beültetni. Az alfalvi közbirtokossággal kötött szerződés értéke 2 519 311 lej, míg a szárhegyi közbirtokosság 2 634 180,50 lejt kap erdősítésre. A leromlott mezőgazdasági területek erdősítésére vonatkozó program célja a környezet minőségének javítása.
Lőrincz Csilla elmondta, hogy az általa is vezetett intézmény célja olyan környezetvédelmi projekteket támogatni, amelyek rövid és hosszú távon meghatározzák a környezet minőségét, és mindannyiunk számára biztosítják az egészséges életkörülményeket.
– A többi általunk finanszírozott program mellett különös figyelmet fordítunk az erdősítés támogatására. Örömömre szolgál, hogy a Hargita megyei közbirtokosságok felismerték a programban rejlő lehetőséget, és élnek vele a helyi közösségek életminőségének javítása érdekében – nyilatkozta az alelnök.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke örömét fejezte ki, amiért az RMDSZ Bukarestben tevékenykedő tisztségviselőinek köszönhetően újabb forrásokat sikerült a megyébe vonzani.
 
– Legfőbb célunk az erdők adta gazdasági és turisztikai potenciál minél szélesebb körű kihasználása, ami a mezőgazdaság és az idegenforgalom kölcsönös erősítő hatásával lehetséges. Fontos a mentalitásváltás, hogy ne csak a fakitermelésben, a vadászatban lássunk gazdasági potenciált, hanem az erdők látogatásában is. Arra kell törekednünk, hogy minél több turistát vonzzunk térségünkbe, és ebben nagy szerepük lehet erdeinknek is. Ennek megvalósítása érdekében is van egy nyertes pályzatunk, amely a fenntartható erdőgazdálkodáshoz szükséges tudás elsajátítását célozza meg. Egybe kell kapcsolni minden területet, lehetőséget szeretnénk teremteni a közös erőforrás-kihasználásra úgy, hogy megőrizzük erdeinket, és egyben gazdaságilag is előnyt tudjunk kovácsolni belőlük az itt élők számára. Ezek a források is ezt a célt szolgálják – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.
 
Csíkszereda, 2011. október 6.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774