Több mint kétmillió lejt kapott Gyergyószék

( Szavazat)36 megjelenítés
Pénzt osztott le önkormányzatoknak e heti ülésén a kormány
Amint azt már hírül adtuk, április 3-i ülésén a kormány 648,233 millió lejt utalt ki önkormányzatok támogatására, ebből 21,036 millió lej áll Hargita megye rendelkezésére, ebből 6 400 000 lejt utaltak a megyei tanácsnak.
A gyergyószéki települések összesen 2 376 000 lejt kaptak. A Gyergyó Területi RMDSZ és Hargita Megye Tanácsa által összesített és felterjesztett helyi igénylések figyelembevételével leosztott pénzösszegeket az érintett önkormányzatok fontos közműberuházásokra fordíthatják, például Csomafalva község az út- és ivóvízhálózat, valamint a Köllő Miklós iskola felújítására, szociális központ építésére, továbbá a népi fürdő és a művelődési ház eszközparkjának bővítésére. Ditró a víz- és csatornahálózat bővítésére, illetve a központi járdák rendezésére igényelt pénzt, Alfalu pedig polgárvédelmi központ építésére, a villanyvezetékek föld alá helyezésére és a központi közvilágításra. Remete a hosszabbított programú óvodára, a csutakfalvi közösségi házra és a gyógyfürdőközpont felújítására, Újfalu a szennyvízcsatorna-hálózat bővítésére-felújítására, mentő- és tűzoltóközpont építésére, valamint a tekerőpataki műemlék templom felújítására kért támogatást. Tölgyes a kultúrház felújítási munkálatainak befejezésére, a régi iskolaépület felújítási műszaki terveinek elkészítésére és az időszakos csatornavíz elvezetésének megoldására igényelt anyagi támogatást, Vasláb pedig kultúrháza felújítására, egy marosfői turisztikai központ és tematikus turistaösvények kialakítására, a hevederi iskola javítására és a marosfői Maros-híd felújítására. Borszék a gyógyfürdőközpont munkálataira és a tömbházak hőszigetelésére, Galócás a kultúrház korszerűsítésére, Szárhegy a sportcsarnok munkálatainak befejezésére és csatornahálózat építésére várta a kormánytól a most kapott pénzösszeget.
Bende Sándor, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke, Borboly Csaba megyeitanács-elnök és Verestóy Attila szenátor az érintett önkormányzatoknak írt levelükben arra kérik a címzetteket, sürgősséggel hívják össze a helyi tanács ülését, hogy a napokban, a pénzügyi hatóságtól is érkező értesítések alapján, az összegeket belefoglalhassák a helyi költségvetésükbe a fent említett beruházásokra, lehetővé téve a gyors és hatékony felhasználást. Mint a levélben fogalmaznak, az RMDSZ és Kelemen Hunor szövetségi elnök fő prioritása a térség fejlesztése, aminek már látszanak az eredményei, hiszen az utóbbi években a korábbiakhoz képest jóval nagyobb pénzösszegeket utaltak ki a megye számára a központi költségvetésből.
Csíkszereda, 2012. április 5.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774