Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Töltöttkáposzta Fesztivált Parajdon

( Szavazat)43 megjelenítés
Sóvidék talán egyik legnépszerűbb hagyományőrző rendezvényét, a parajdi Nemzetközi Töltöttkáposzta Fesztivált idén tizenhetedik alkalommal szervezték meg szeptember 30–október 2. között. Az eseményre sereglettek a csapatok, hogy bemutassák főzőtudományukat a nagyközönségnek. Itt készülnek a legfinomabb kicsi, nagy és óriás töltelékek, hagyományos és titkos receptek alapján. Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponton keresztül kiemelten támogatta a rendezvényt.
 
Az ünnepi megnyitón részt vett Bokor Sándor, Parajd község polgármestere, Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális és örökségvédelmi miniszter, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Ladányi László Zsolt, Hargita megye prefektusa, valamint a testvértelepülések képviselői. Borboly Csaba szerint a parajdi töltöttkáposzta-fesztivál ma már messzi földön híres, amit az is bizonyít, hogy a résztvevők közül nagyon sokan nem beszélik a magyar nyelvet, és nagyon sokan érkeztek külföldről.
– A rendezvény növeli megyénk turisztikai vonzerejét. A töltöttkáposzta-fesztivált, pont az ősz kellős közepén, amikor betakarítjuk a termést, idejében és jó helyen szervezik itt Parajdon. Hiszek abban, hogy a székelyföldi gasztronómia az egyik olyan vonzóerő, amiért sokan eljönnek ide, és amellyel ismét képesek vagyunk megmutatni, milyen sokféleképpen, ízletesen tud a székely ember főzni. Remélem, hogy akik most eljöttek, még sokszor el fognak látogatni erre a fesztiválra – jelentette ki a megyei tanács elnöke.
 
Csíkszereda, 2011. október 1.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774