Tervekhez alakított költségvetés

( Szavazat)33 megjelenítés
Problémamentesen zajlott Hargita Megye Tanácsának február 6-i gyűlése, amelyen egy hét késéssel elfogadták Hargita megye költségvetését. Ezenkívül a tanácsosok jóváhagyták a megyei tanács programjait és pályázati kiírásait is a 2011-es évre.

Hatvanhét napirendre tűzött határozattervezetet fogadtak el a megyei tanácsosok a februári soros tanácsülésen, rögtön a megye 2011. évi költségvetésének elfogadása után. Ugyanakkor zöld utat adtak a megyei tanács kulturális, ifjúsági, mozgássérült és idősgondozási, műemlékvédelmi és sportprogramjainak. Borboly Csaba megyeitanács-elnök szerint azért volt szükség a programok a költségvetéssel egy időben való elfogadására, hogy a pályázó egyesületek már év elején el tudják kezdeni tevékenységüket. A pályáztatási eljárással kiírt programok dokumentációjának leadási határideje a költségvetés egyhetes késése miatt értelemszerűen egy hetet tolódik.

– A késlekedést egy nézeteltérés okozta a frissen megnyert uniós alapok költségvetésbe foglalása miatt, de ugyanebből a késlekedésből kifolyólag lehetett ma költségvetésbe foglalni a megyei kórház onkológiai osztályának felszerelésére és felújítására szánt minisztériumi alapokat is. Mindezek mellett annak is  örvendek, hogy az MPP-frakció ma együttműködő volt, és támogatta a Hargita megye számára fontos határozatokat – mondta Borboly Csaba.

A megyei tanácsosok döntése alapján idén is folytatódnak a falukép-, illetve műemlékvédelmi programok, és tovább ápolják a kapcsolatot a testvérmegyékkel meg a szórványközösségekkel. Négy nyertes turisztikai fejlesztési program kivitelezésről is döntöttek, amelyeket a Regionális Operatív Program 5.3 tengelyéhez a turisztikai értékek népszerűsítése és a szükséges infrastruktúra létrehozása céljából nyújtottak be. Közéjük tartozott a Borvíz útja és a Székely kapu program, amelyek turisztikai minisztérium támogatásával valósulnak meg.

A hét folyamán Borboly Csaba megyeitanács-elnök részletesen beszámol az újonnan elfogadott költségvetésről és programlistáról. Jelen közleményhez egy rövid, áttekinthető bemutató anyagot is mellékeltünk.

Csíkszereda, 2011. február 7.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774