Térségenként szervezett fórumokon mutatják be a támogatásokat

( Szavazat)72 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa 2013-as évi pályázati programjait ismertette április 17-én, szerdán Székelyudvarhelyen, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont konferenciatermében megtartott fórumon Zonda Erika, a megyei tanács Programok és Alárendelt Intézmények Vezérigazgatóságának vezetője. 
 A pályázati programok általános adatai, valamint jogszabályi hátterének bemutatása után Zonda Erika kitért valamennyi szakterületre – ifjúság, család, sport, kultúra, turisztika –, valamint a tűzoltó-egyesületek támogatására, ismertetve a programok szakterületeit, a pályázók körét, az előirányzott keretösszegeket, az önrész arányát, illetve esetenként az egy projektre megpályázható maximális összeget.
A Programok és Alárendelt Intézmények Vezérigazgatóságának vezetője kiemelte, a pályázatok között az idei évben újdonságnak számít a családi programok, illetve az önkéntes tűzoltó-egyesületek támogatása. Ami a különböző területeken kiosztott vissza nem térítendő támogatások nagyságrendjét illeti, a legnagyobb előirányzott keretösszeg a sporté (270 000 lej), de jelentős összeget szán a megyei tanács az általános kulturális pályázatokra (196 000 lej), turisztikai projektekre (150 000 lej), illetve a Hargita megyei népviseletek támogatására (120 000 lej) is.
Gál Sándor, a Pont Pályázatfigyelő program koordinátora mutatta be az ifjúsági pályázatok on-line benyújtásának részleteit, ezeket ugyanis a tavalyi évhez hasonlóan nemcsak nyomtatott formában lehet leadni. A Hargita Megye Tanácsával két éve együttműködő Pont Csoport képviselőjének előadásában az udvarhelyszéki civil szervezetek képviselői végigkísérhették az internetes pályázatbenyújtás teljes folyamatát.
A mintegy harminc érdeklődőtől megannyi gyakorlatias kérdés érkezett. Ezekre válaszolva, a technikai jellegű részletek pontosítása mellett Zonda Erika ismertette a megyei tanács végzős egyetemi hallgatók számára meghirdetett gyakornoki programját. Továbbá elmondta: az ügyintézést megkönnyítendő a pályázatokat be lehet nyújtani Hargita Megye Tanácsa székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi, székelykeresztúri és maroshévízi irodáiban is.
A fórum végén Zonda Erika felkérte az ifjúsági, szociális, kulturális, turisztikai, sport- és tűzoltó-egyesületek, civilszervezetek képviselőit, hogy ha javaslataik vannak új pályázati programokra, vagy észrevételeik a jelenlegi kiírások kapcsán, ezeket juttassák el a megyei tanácshoz. Az intézmény célja az, hogy ezeket a programokat folyamatosan tökéletesítse, ebben pedig az érintettek véleménye és visszajelzései a leglényegesebbek, hiszen ezek a pályázati formák a szervezetek szolgálatára jöttek létre.
Hargita Megye Tanácsa 2013-as pályázati programjai révén a 2005. évi 350. számú törvény alapján vissza nem térítendő támogatást nyújt a megyében tevékenykedő, jogi személyiséggel rendelkező, nem kormányzati és nem profitorientált, bejegyzett civilszervezeteknek a következő szakterületeken: ifjúsági, szociális, kulturális, turisztikai, sport- és tűzoltó-egyesületek támogatása.
A fenti pályázati lehetőségeket Gyergyószentmiklóson is bemutatják április 18-án, csütörtökön 11 órától a Római Katolikus Plébánia nagytermében.
 
Székelyudvarhely, 2013. április 17.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774