Terítéken a megye diáktanácsainak problémái

( Szavazat)33 megjelenítés
Év eleji megbeszélésre hívta a megyében működő diáktanácsok képviselőit Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, valamint a Hargita Megyei Főtanfelügyelőség. Az október 14-én, a csíkszeredai Segítő Mária Líceum dísztermében tartott megbeszélésen a diáktanácsok vezetőin és képviselőin kívül részt vett Szentes Antal megyei tanácsos, Csedő Zsófia a megyei ifjúsági és sportigazgatóság képviseletében, valamint Ferencz S. Alpár főtanfelügyelő. Közös céljuk, hogy az új tanévben minél színesebb és kiterjedtebb legyen a diáktanácsok tevékenysége.
 
Szentes Antal elmondta, Hargita Megye Tanácsa lehetőségeihez mérten felkarolja a diákok kezdeményezéseit. A megyei tanácsos szerint fontos, hogy a diákok ne a tanároktól, intézményektől, civilszervezetektől várják különböző események szervezését, hanem ők maguk bonyolítsák le, hiszen ők ismerik a legjobban igényeiket, elvárásaikat.
Ferencz S. Alpár főtanfelügyelő kifejtette, hogy az általa vezetett intézmény célja minél szorosabb együttműködés kialakítása a megyében működő diáktanácsokkal, hogy lehetőség szerint megkönnyítse tevékenységüket. Cél, hogy az intézmény ne csak koordináló, hanem támogatói szerepet is betöltsön, a diákok tevékenységét pedig a diáktanácsoknak kell egybefogniuk. Ezek megyei szintű események szervezésével a sport, szórakozás, művelődés, tanulmányok terén gazdagabbá tehetik, felvirágoztathatják a megye diákéletét.
A továbbiakban bemutatták a diáktanácsokra vonatkozó aktuális törvényeket, majd kötetlen beszélgetésen kerestek választ a diákokat foglalkoztató kérdésekre.
 
Csíkszereda, 2010. október 14.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774