Telework Csíkszentmártonban is

(0 Szavazat)39 megjelenítés

Megnyílt a második távmunkaközpont Hargita megyében
Csíkszentdomokos után távmunkaközpont nyílt Csíkszentmártonban is. A március 2-án átadott, számítógépekkel felszerelt helyiségben a vidéken élő munka nélküli fiatalok végezhetnek távmunkát internet segítségével, miután elvégezték a jövő héten induló tanfolyamot a Telework című európai uniós projekt keretében.
A szalagvágás után Gergely András, Csíkszentmárton polgármestere beszédében rámutatott, hogy a térségben egyre több a munkanélküli, ezért nagy öröm a község számára, hogy megnyílt ez a központ.

 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntőbeszédében a projekt fontosságát hangsúlyozta, és azt, hogy Hargita Megye Tanácsa, partnerségben a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökséggel, felelősséget vállal a projekt sikeréért, és annak lejárta után hozzájárul a fenntartási költségekhez. Mint mondta, a központ nemcsak Szentmárton, hanem az egész alcsíki térség munka nélküli fiataljai előtt nyitva áll, akiknek ezáltal esélyük nyílik arra, hogy biztosítótársaságok, bankok vagy marketingcégek vegyék igénybe tudásukat az interneten keresztül.
Jövő héten kezdődnek a tanfolyamok, jelentette be Tiberiu Pănescu, a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség igazgatója. Legalábbis Csíkszentdomokoson és Csíkszentmártonban mindenképpen, utóbbiban 28-an jelentkeztek, Galócáson és Siménfalván viszont még bizalmatlanok a munkanélküliek a projekttel szemben, ezért ezeken a településeken még nem gyűlt össze kellő számú érdeklődő.
A román trikolór mellett a kék-arany színű, a hivatalosan elfogadott székely zászlóról mintázott székely szalagot is átvágták az avatón, ezentúl az ünnepi eseményeken a megyei tanács ezt használja.
Az Új lehetőségek alkalmazása a vidéken élők számára a Telework által című projekt célja az elhelyezkedés segítése, az életszínvonal és a munkakörülmények javítása összesen 792 vidéki fiatal számára Hargita, Kovászna, Maros, Brassó, Fehér és Hunyad megyében, az új informatikai és telekommunikációs technológia által nyújtott lehetőségek és képzések révén. Hargita megyében négy településen nyílik távmunkaközpont: Csíkszentmártonban, Galócáson, Siménfalván és Csíkszentdomokoson; a siménfalvit március 3-án délelőtt 10 órától avatják fel. A helyiséget a helyi polgármesteri hivatalok biztosítják, és a projekt időszakának lejárta, 2011 után a megyei önkormányzat finanszírozza e központok fenntartását.
A Teleworkot az Európai Szociális Alapból társfinanszírozzák, a költségvetés Hargita megyére eső része mintegy hárommillió lej. A program a 35 éven aluli vidéki fiatalokat célozza, akik 1080 óra képzésen vehetnek részt, az alábbi szakterületeken: számítógép-használat, kezdőkönyvelés, webdesign, telematika, telemarketing, idegen nyelvek (angol és olasz vagy német). A résztvevőknek ingyenes a teljes tanfolyam tananyaggal együtt, a kurzuson biztosított a kétnyelvűség (magyar–román).
Csíkszereda, 2010. március 2  
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774