Tejbegyűjtő központot adtak át Homoródújfaluban

( Szavazat)45 megjelenítés
Az október 19–21. között második alkalommal megrendezett Homoródújfalusi Napok részeként szombat délután adták át a Várbükk Közbirtokosság új székhelyét, valamint a tejbegyűjtő központot, amelynek létrehozását az elmúlt években Hargita Megye Tanácsa több mint húszezer lejjel támogatta. Az átadóünnepségen részt vett Verestóy Attila szenátor, Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, valamint Biró Barna Botond megyei tanácsos. Az ünnepélyes szalagvágást követően a jelenlévők kíséretében megtekintették a tejbegyűjtő központot. 
 – A közös munka eredménye, hogy újabb településen tudják önállóan értékesíteni a tejet a helyi gazdák. A következő lépés a tejfeldolgozás kell hogy legyen, mert fontos, hogy a tejet ne elvigyék, hanem helyben dolgozzák fel – mondta Borboly Csaba.
A tanácselnök további összefogásra biztatta a homoródújfalusiakat utalva arra, hogy a Kovászna és Brassó megye határában lakók sokszor nehéz körülmények között éltek.
– Sokaknak messze volt a megyeközpont, de a 132-es megyei útnak köszönhetően most már közelebb érezhetik magukhoz Csíkszeredát, senki se érezze magát mostohagyereknek – hangsúlyozta Borboly Csaba sajnálatát fejezve ki amiatt, hogy a 132-es jelzésű megyei út felújítása még mindig nincs befejezve. – Sajnos az a konzorcium, amelyiknek Hargita megyei cégek is tagjai voltak, nem végezte el a munkát – mondta a tanácselnök, akinek meglátása szerint, ha nem fogják jogi úton akadályozni a kivitelezés további menetét, a még hátralévő kétmillió euró értékű munkálatok megvalósulhatnak – ezt Újfalu központja és a központban lévő híd is szükségessé és indokolttá teszi. A tanácselnök a helybéliek türelmét kérte, és biztosította őket arról, hogy a megyei önkormányzat mindent megtesz az ügy érdekében.
 
Csíkszereda, 2012. október 21.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774