Tegyük ellenállhatatlanná a székely terméket!

( Szavazat)35 megjelenítés
Hogyan segít a marketing egy kistermelő életén?
 
Kisvállalkozók és kistermelők marketingképzése országos és nemzetközi viszonylatban címmel szervezett előadást augusztus 12–13-án Hargita Megye Tanácsa a termelők, illetve a kisvállalkozók számára a termékértékesítés, a termékek reklámozása, illetve az üzleti kapcsolatok kialakítása, a termék iránti bizalom és márkahűség témakörökben. Hargita Megye Tanácsának Székely termékek népszerűsítése című programja révén Bocskay István vállalkozásfejlesztő, a Szentesi Ipari Park vezetője tartott elméleti és gyakorlati képzést azokról a marketingfogásokról, amelyek segítségével a megyei tanács által is támogatott helyi kistermelők hatékonyabban népszerűsíthetik termékeiket a helyi piacokon és a nagy üzletláncokban. Az érdeklődők választ kaphattak azokra a kérdésekre, melyek a legfontosabb feladatok a termelésben és az értékesítésben.
 
– A lakosság számára jobb megélhetést célzó kezdeményezéseinknek kezdenek látszani az eredményei – mondta köszöntőjében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. – A 2008-ban elkezdett munkában a hús- és tejtermelés, illetve -feldolgozás terén mára már eredményeket tudunk felmutatni. Amit önöktől hallottunk az elmúlt években, arra alapoztuk stratégiánkat, így ma már tudjuk, mit akarunk, és tudjuk, hogy mindezt miből valósítjuk meg. Erre van négy LEADER pályázat, illetve további pályázatok is lesznek, mert még lesz lehetőség lehívni a mezőgazdaság fejlesztésére szánt európai uniós alapokat. A folytatásban a tej- és erdeigyümölcs-feldolgozás, valamint a székely konyha továbbfejlesztése következik, és megnyugtató, hogy bár lassabban haladunk, mint szeretnénk, nem kell lemondanunk semmiről.
A vállalkozásaikat most építő termelőknek nem kell a később jövőktől mint konkurenciától tartaniuk, hangzott el, mert a termelői kapacitás még nem elég a piac telítettségéhez, tehát bőven van még hely az újonnan érkezők számára is. Inkább a vásárlói szokások jó irányba való alakítására kell összpontosítani, hogy a termékek iránti keresletet szinten tartsák, biztosítva ezzel az adott piaci szegmens létjogosultságát. A megoldás a cégek, illetve kínálataik bővítése és a bizalom kiépítése a megrendelőkkel és a fogyasztókkal szemben.
Bocskay István előadó véleménye szerint a jelenlévők száma minősíti az eddigi munkát.
– Az eddigi siker nyitja talán az emberek egymáshoz való viszonyulása, ami Székelyföldön egyedi, de ennél több kell – mondta, mielőtt a marketingfogások típusainak és a hagyományos piacok fellendítésének lépéseinek ismertetésére tért volna.
Az előadást azok számára állították össze, akik mostanig nem foglalkoztak a gazdasági folyamatok elemzésével, és még nem mozognak otthonosan a közgazdaság meg a márkaépítés világában.
 
Csíkszereda, 2011. augusztus 12.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774